Cum să faci ciorbă de pui a la grec ca la restaurant. Cele două ingredientele secrete care îi dau gustul desăvârșit

Cum să faci ciorbă de pui a la grec ca la restaurant. Cele două ingredientele secrete care îi dau gustul desăvârșit

 Ingredientele pe care să le adaugi în ciorba a la grec

Ciorba de pui a la grec este un deliciu desăvârșit, dacă este preparată ca la carte. Chiar dacă există mai multe rețete pe internet, sau în cărțile de bucate, doar cu una singură nu vei da niciodată greș. Iată care sunt cele două ingrediente care îi vor da un gust mai bun decât la orice restaurant.

Pentru început, vei avea nevoie de 500 de grame de piept de pui, 2 litri de supă și 2 căței de usturoi zdrobiți. De asemenea, lista continuă cu o ceapă tocată mărut, 2 morcovi tăiați cubulețe, un ardei graș roșu, dar și o legătură de pătrunjel.

S-a stabilit calendarul târgurilor de Crăciun 2024 din România. Ce oraș fură startul

Pentru această rețetă sunt esențiale două linguri de ulei de măsline, două ouă și sucul de la câteva lămâi. Evident, sare și piper după gustul fiecăruia. Modul de preparare este extrem de simplu. Într-o oală se pune uleiul la încins, iar ulterior se adaugă ceapa și pieptul de pui tocat cubulețe. 

Când s-a rumenit carnea, se pun ardeiul gras, morcovii și cartofii, după care se amestecă foarte bine. Peste puțin timp se toarnă cei 2 litri de supă împreună cu cățeii de usturoi. În continuare, ciorba trebuie lăsată pe foc până dă în clocot.

 Cum se prepară sosul pentru ciorba de pui a la grec

Prepararea sosului este la fel de simplă. Ei bine, într-un bol trebuie să bați ouăle și să adaugi treptat sucul de lămâie. După ce se obține un sos omogen, acesta se încorporează în ciorbă și se amestecă continuu pentru a nu se coagula oul. Important de menționat este că în tot acest timp, oala nu trebuie să mai fie pe foc. Ciorba se servește caldă cu pătrunjel proaspăt.

Animalul care începe să dispară din gospodăriile românilor. În trecut fiecare familie avea cel puțin un exemplar

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *