Frecvența spălării prosoapelor poate fi ajustată în funcție de condițiile specifice de umiditate din baia ta și de cât de des le folosești. Utilizarea apei fierbinți în timpul ciclului de spălare este esențială pentru a asigura îndepărtarea eficientă a celulelor moarte ale pielii și a bacteriilor acumulate pe suprafața prosoapelor.
Spălarea prosoapelor de baie
Celulele moarte alcătuiesc primele 20 de straturi ale pielii tale. Unele dintre aceste celule sunt îndepărtate la duș, dar multe dintre ele ajung pe prosopul de baie în fiecare zi. În plus, prosoapele de baie absorb multă apă și rămân umede ore întregi. Astfel, devin un mediu perfect de răspândire pentru germeni și bacterii.
Modalitatea prin care poți scoate petele de pe veselă. Trucul de curățenie util pentru orice doamnă!
Cea mai bună modalitate prin care poți preveni dezvoltarea germenilor pe prosopul de baie este să îl lași să se usuce complet între utilizări și să îl speli după cel mult trei utilizări. Asta înseamnă să înlocuiești prosoapeșe de aproape două ori pe săptămână.
„Cu cât prosopul rămâne mai mult timp umed, bacteriile și virusii rămân activi. Aceștia pot provoca iritații ale pielii, infecții fungice sau infecții virale, cum ar fi negii”, explică medicul dermatolog Alok Vij.
Urmează recomandările legate de spălarea prosoapelor de baie pentru a le prelungi durata de viață, fără să te expui riscurilor.
Ce poți face pentru a scăpa de ploșnițele de pat. Sfaturi utile de la specialiștii în curățenieFolosește setarea specifică pentru prosoape
Majoritatea mașinilor de spălat au o setare specifică dedicată curățării și igienizării prosoapelor. Dacă modelul tău de mașină de spălat nu are această opțiune, alege un program de spălare care folosește apă caldă.
Același lucru este valabil și pentru uscarea prosoapelor. Dacă uscătorul tău nu are o setare specifică pentru prosoape, alege un program mai lung, care folosește o temperatură ridicată.
De ce e recomandat să pui un bol cu sare la fereastră în timpul iernii. Trucul cunoscut de gospodinele de pretutindeniFolosește înălbitor pentru prosoape
Dacă observi că prosoapele tale au un miros ciudat, acesta poate fi un semn clar că bacteriile se înmulțesc în țesătură. Înălbitorul de rufe conține hipoclorit, care dezinfectează țesăturile prin distrugerea proteinelor care dau structura bacteriilor și fungilor.
De asemenea, oțetul este un alt produs excelent pe care îl poți folosi pentru a dezinfecta prosoapele.
Citește continuarea aici