Cum să scapi repede de mirosul de pește din bucătărie. Trucuri utile pe care orice gospodină trebuie să le cunoască

Cum să scapi repede de mirosul de pește din bucătărie. Trucuri utile pe care orice gospodină trebuie să le cunoască

Folosește hârtie de copt

Prepararea peștelui în hârtie de copt sau hârtie pergament te va ajuta să păstrezi mirosul de pește doar în cuptor.

În plus, pentru că toată umiditatea se păstrează în interior, peștele va fi mai fraged și mai gustos. Este o modalitate de a găti peștele perfectă chiar și pentru cei începători, așa că nu ai cum să dai greș.

Pune peștele pe o hârtie de copt sau pe o hârtie pergament, adaugă condimentele, apoi strângeți hârtia asftel încât peștele să stea ca într-un plic. Dă tava la cuptor și lasă-l 30-40 de minute, în funcție de mărime sau specie.

Fierbe peștele

O altă modalitate de a prepara pește fără a „parfuma” toată casa este să îl gătești într-un lichid. Poți folosi supă de legume, apă clocotită, vin sau lapte de cocos.

Această ultimă variantă te va ajuta să obții cel mai aromat și cremos pește. Se potrivește bine cu somonul.

Salata Fatoush, cea mai căutată rețetă din gastronomia libanezăFolosește scorțișoara

În timp ce gătești pește, poate fi util să pui la fiert o oală în care să pui scorțișoară –batoane sau măcinată, puțin suc de lămâie și o lingură de extract de vanilie.

Trebuie să ai grijă să nu se evapore apa, dar până la urmă mai bine această grijă decât să rămâi cu mirosul în casă câteva zile.

Gătește pește foarte proaspăt

Peștele cu adevărat proaspăt nu ar trebui să aibă deloc un miros neplăcut. Poate fi complicat să găsești pește pescuit în ziua respectivă, dar ar trebui să cauți pescăriile unde se vinde pește foarte proaspăt.

Adaugă ingrediente acide

Frecarea peștelui cu ingrediente acide, cum ar fi limetă, lămâie, oțet sau roșii, va ajuta la eliminarea mirosurilor. În plus, acestea vor aduce și un plus de aromă așa că ai numai de câștigat.

Poți să folosești această tehnică și atunci când gătești peștele în sos, în hârtie pergament la cuptor sau în tigaie pe aragaz. De exemplu, un sos cremos de roșii sau un sos de lapte de nucă de cocos cu lămâie este perfect pentru preparatele din pește.

Acidul citric găsit în lămâi, limetă și alte ingrediente acide reacționează cu aminele din pește, neutralizându-le.

Folosește oțet alb

Dacă nu aveți scorțișoară la îndemână pentru a încerca trucul de mai sus, poți folosi oțet. Acesta are capacitatea de a absorbi mirosurile neplăcute.

Umple un castron mic cu oțet alb și lasă-l peste noapte pe blatul din bucătărie după ce ai preparat pește. De asemenea, poți încerca să pui câteva linguri de oțet într-un vas cu apă și să îl lași să fiarbă cât timp gătești peștele.

Încearcă bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate absorbi mirosurile din aer, neutralizându-le și transformându-le în săruri, astfel încât casa ta va mirosi din nou proaspăt în cel mai scurt timp.

Lasă un castron cu bicarbonat de sodiu pe blatul din bucătărie după ce ai gătit peștele. În câteva ore nu vei mai simți niciun miros neplăcut. Poți să folosești acest truc pentru orice alt tip de iz supărător, conform hellotaste.

Acoperă mirosul cu unul mai puternic

Acoperă-l cu ceva mai plăcut, de exemplu arde salvie uscată sau tămâie parfumată. Acest truc va elimina mirosurile neplăcute din bucătărie.

5 trucuri pentru găluște pufoase. Secretele celei mai reușite supe

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *