De ce este bine să bei cafea cu scorțișoară. Ce se întâmplă în organism dacă se combină aceste două ingrediente. Beneficiile sunt incredibile

De ce este bine să bei cafea cu scorțișoară. Ce se întâmplă în organism dacă se combină aceste două ingrediente. Beneficiile sunt incredibile

Beneficiile pe care le are cafeaua cu scorțișoară

Cafeaua este printre cele mai bune surse de antioxidanți, conform Well+Good. Aceasta prezintă un conținut bogat în polifenoli, compuși vegetali cu proprietăți antioxidante puternice. Aceștia pot avea un rol în combaterea inflamației și prevenirea afecțiunilor cronice și a cancerului. În același timp, polifenolii pot acționa ca prebiotice, ceea ce înseamnă că pot influența microbiomul intestinal. Când adaugi scorțișoară în cafea, nivelurile de polifenoli cresc în mod semnificativ.

Ambele ingrediente, atât cafeaua, cât și scorțișoara prezintă concentrații ridicate de fibre. Cafeaua prezintă fibre solubile, care se dizolvă complet. În același timp, fibrele solubile sunt considerate prebiotice, mai exact fibre fermentabile care hrănesc bacteriile intestinale bune.

Scorțișoara are un profil nutritiv bogat în substanțe nutritive esențiale, precum: vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fier, mangan, potasiu, fosfor și zinc, potrivit BetterMe. Aceasta te poate ajuta să gestionezi nivelurile de zahăr din sânge, poate ameliora simptomele provocate de răcelile obișnuite și poate reduce inflamația în organism.

Ce să mănânci când te simți obosit. Cea mai bogată sursă de proteină. Conferă energie

În același timp, scorțișoara poate susține lupta împotriva bacteriilor dăunătoare, poate proteja sănătatea creierului, poate echilibra tensiunea arterială, poate reduce riscul de cancer și poate regla nivelurile de glucoză și insulină din sânge.

De asemenea, scorțișoara poate diminua șansele de a dezvolta boli cardiace. Aceasta poate reduce nivelurile de: colesterol total, trigliceride, zahăr din sânge și colesterolul LDL denumit și colesterol rău pentru persoanele care suferă de boli metabolice.

Dacă vrei să afli ce beneficii importante are cafeaua cu scorțișoară, reține că ambele ingrediente pot accelera metabolismul, ceea ce poate ajuta la arderea celulelor de grăsime într-un ritm mai rapid. Aceasta se datorează substanțelor chimice cofeină și cinamaldehidă.

Totodată, amestecarea scorțișoarei în cafeaua neagră te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus. Această combinație poate diminua apetitul și te poate ajuta să ai niveluri mai ridicate de energie pentru a face exerciții fizice în mod regulat., scrie medicool.ro.

Murătura care scade inflamațiile din organism și este cel mai bun probiotic

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *