Sosul de dovlecei cu ardei copți este ideal pentru a fi adăugat în mâncăruri. Este ideal pentru rețetele de paste și de pizza, dar și de supe cremă sau ciorbe. Poate fi preparat și pentru a fi conservat la borcan. Iată ce conține și cum se prepară.
Sosul din dovlecei cu ardei copți
Ingrediente
3 kg de dovlecei răzuiți1500 gr de ardei copți750 gr de ceapă galbenă și roșie1 litru de sos de roșii concentrat2-3 căței de usturoi200 ml uleisare și piper după gustcimbru și busuioc.Mod de preparare
Mai întâi ocupă-te de ardei, care necesită spălare, ștergere și coacere, apoi curățare și tocare.
Apoi curăță dovleceii și dă-i pe răzătoare. Presară sare peste ei și lasă-i să se deshidrateze timp de 12-15 minute. În acest interval de timp curăță ceapa și usturoiul, clătește-le bine și toacă-le mărunt. Când ai aceste ingrediente pregătite poți aprinde aragazul pentru prepararea sosului.
Cum să prepari roșii deshidratate, pentru iarnă. Rețeta în ulei de măsline. Ideale pentru prepararea mâncărurilorMod de preparare:
Pune o cratiță pe aragazul aprins și adaugă uleiul în ea. Lasă-l să se încingă, apoi adaugă ceapa și usturoiul. Când ceapa devine transparentă, mai stropește-o ușor cu zeamă de la ardeii copți, pentru a nu căpăta gust intens de prăjeală. Când este bine pătrunsă, adaugă ardeii copți, tocați mărunt.
Amestecă bine ceapa cu usturoiul și ardeii prin uleiul din cratiță timp de 1-2 minute. Stoarce bine dovleceii răzuiți de lichidul care s-a format și adaugă-i peste ingredientele din cratiță.
Amestecă bine ingredientele pentru omogenizare, iar când se pătrund bine toate, adaugă și sosul de roșii.
Fierbe sosul de dovlecei cu ardei copți și sos de roșii pentru aproximativ 15-20 de minute. Adaugă sare și piper după gust și câte puțin cimbru și busuioc, uscate și bine mărunțite.
Gustă sosul și mai potrivește-i gustul cu cele necesare până când obții gustul care îți place.
Când sosul este fiert, introdu blenderul în el și pasează bine ingredientele. Dacă îl dorești și mai fin și mai cremos, îl poți trece și prin sită.
Dacă dorești să-l conservi la borcane, în intervalul de timp cât sosul fierbe, ocupă-te și de sterilizarea borcanelor și a capacelor din dotare. Apoi umple-le fierbinți cu sosul, de asemenea, fierbinte.
Închide-le ermetic cu capacele aferente și acoperă-le cu o pătură groasă. Lasă-le să se răcească lent sub pătură, pentru a asigura o conservare perfectă deliciosului sos de dovlecei cu ardei copți.
Ingredientul din bucatarie care te scapa de balonare. Se pune în preparatele care produc flatulență