Alunele se numără printre alimentele care n-ar trebui să-ţi lipsească în anotimpul rece. Substanţele nutritive pe care le conţin au efecte pozitive asupra sănătăţii.
Sunt săţioase, comparativ cu alte gustări bogate în calorii. Un pumn de alune este suficient pentru a prelungi starea de saţietate şi a te feri de gustări nesănătoase. Tota alunele sunt şi o sursă importantă de grăsimi mononesaturate şi polinesaturate. Acidul oleic prezent în alune scad nivelul de colesterol rău în timp ce cresc nivelul de colesterol bun. Pentru a preveni depunerea grăsimilor la nivelul arterelor, colesterolul trebuie să fie echilibrat. Aşadar, ai multe motive să mănânci mai des alune, dar nu în exces, şi să le incluzi în preparate dulci!
Ingrediente
1 ou
100 g zahăr
esenţă de rom
1 vârf linguriţă sare
coaja de la un sfert de lămâie
75 ml ulei
50 ml lapte
300 g făină
½ linguriţă praf de copt
50 g alune
zahăr, pentru ornat
Citește continuarea aici.