Conform publicației Independent, Tom Parker Bowles, fiul Reginei Camilla, a dezvăluit că Regele Charles a fost nevoit să elimine anumite alimente din dieta sa. Astfel, el consumă foarte puțină carne de miel, vită și porc și este extrem de precaut în ceea ce privește alimentele care ar putea să-i afecteze sănătatea, mai ales după ce a trecut recent printr-o perioadă mai puțin favorabilă.
Potrivit organizației Cancer Research UK, carnea roșie este considerată o „cauză probabilă de cancer”. Deși nu s-a specificat tipul de cancer cu care a fost diagnosticat monarhul britanic, este evident că acesta va trebui să adopte un stil de viață complet echilibrat.
După aflarea veștii, Prințesa Beatrice a început să apară mai frecvent în public pentru a sprijini familia regală, deși momentan nu își asumă sarcini oficiale. Totuși, ea rămâne printre consilierii de stat care ar putea să-l înlocuiască pe Regele Charles.
Tom Parker Bowles a mărturisit că monarhul a renunțat la carnea roșie după ce a primit cruntul diagnostic. Mâncarea este un „medicament”, susține el, astfel că schimbarea s-a produs după ce regele s-a luptat cu boala. Mai mult, carnea roșie ar fi un factor de risc pentru cancerul de intestin și prostată, după cum informează experții.
„Nu sunt nutriționist, dar știu că mâncarea face parte din „medicamentul” unui organism. Acesta știe când mănâncă ceea ce trebuie” , mărturisea Bowles pentru revista Saga.
Monarhul britanic se află în proces de recuperare și consumă alimente sănătoase și hrănitoare. De exemplu, la masa de prânz el optează pentru o jumătate de avocado.
„Cu o oarecare reticență, acum are ceva de mâncare la prânz – o gustare, într-adevăr. Acum mănâncă jumătate de avocado pentru a-l susține toată ziua. Este important, mai ales dacă ai o boală”, a spus o sursă apropiată a familiei regale.
Regele Charles a anunțat decizia neașteptată pe care a luat-o, în ciuda diagnosticului de cancer