Cum să păstrezi cât mai mult timp pasta de tomate fără să facă mucegai. Trucul care te salvează de la risipa alimentară

Cum să păstrezi cât mai mult timp pasta de tomate fără să facă mucegai. Trucul care te salvează de la risipa alimentară

Înainte de a descoperi secretul care păstrează pasta de tomate pentru mai mult timp și împiedică dezvoltarea mucegaiului, vă recomandăm o rețetă tradițională de pastă de tomate.

Ingrediente:

– 20 de kilograme de roşii coapte- o ceaşcă de sare

Modul de preparare, potrivit autorului, este destul de simplu. Roşiile se taie în bucăţi şi se trec printr-o sită specială, care se mai găseşte şi astăzi prin magazine. Ce se poate întâmpla în corpul tău dacă mănânci, din greşeală, pâine mucegăită

Pulpa obţinută se pune la fiert timp de o oră, până când preparatul capătă aspectul unei paste. După ce s-a răcit,  se pune în borcane şi se aşază în cămară. Trebuie să aibă consistență pentru a rezista mai mult timp.

Trucul care păstrează pasta de tomate fără mucegai

După ce ați desfăcut un borcan cu pastă de tomate aceasta, chiar dacă va fi ținută la frigider, riscă să dezvolte mucegai, la scurt timp după desfacere. Pentru a evita dezvoltarea mucegaiului trebuie să turnați deasupra peste pasta de tomate un strat consistent de ulei, astfel încât toată pasta să fie acoperită. În felul acesta nu se va mai dezvolta mucegai, iar pasta dumneavoastră de tomate va rezista mult timp, chiar dacă nu o veți ține a frigider.

Aici trăiesc cei mai sănătoși și longevivi oameni din lume – cele 5 zone miraculoase ale planetei care uimesc prin vitalitatea celor care le locuiesc

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *