Cele două fructe pe care e indicat să le pui în butoiul cu varză murată. Femeile din Bucovina folosesc acest truc de sute de ani

Cele două fructe pe care e indicat să le pui în butoiul cu varză murată. Femeile din Bucovina folosesc acest truc de sute de ani

Sezonul toamnei este perfect pentru prepararea de conserve și murături. Varza murată este folosită într-o mulțime de preparate tradiționale românești și poate să ofere o mulțime de beneficii pentru sănătate. Varza murată este bogată în probiotice și vitamine.

Cele două fructe pe care e indicat să le pui în butoiul cu varză murată

Varza murată nu ar trebui să lipsească din cămara ta cu produse pentru iarnă. Rețeta este simplă și rapidă, iar la finalul procesului de fermentare vei avea parte de un produs excelent. Vei avea nevoie de câteva ingrediente simple pentru a putea face varză murată:

1 varză medie1 lingură mare de sare iodată2-3 morcovi mărunțiți2-3 căței de usturoi1 borcan de 1 litru pentru a păstra varza murată1 borcan mic de 120 de ml pentru a-l apăsa2- 3 rădăcini de hreancâteva boabe de muștarpuțin mărar uscatmere și gutuiGustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bine

Înainte de a începe pregătirea butoiului este important să te asiguri că ai spălat foarte bine varza. Mai apoi trebuie să scobești cu atenție cotoarele verzelor. În găurile de la varză se recomandă să pui o lingură de sare.

Pe fundul borcanului se recomandă să pui câteva boabe de porumb, mărarul, hreanul și câteva boabe de muștar.

De asemenea, tot acum trebuie să adaugi usturoiul tocat mărunt. Este important să te asiguri că arunci frunzele exterioare ale verzei, pentru a lăsa la murat doar frunza frumoasă. Tot pe fundul borcanului este recomandat să pui felii de mere și de gutui.

Ce fructe și legume de toamnă care sunt considerate medicamente naturale

După ce ai aranjat fundul borcanului poți pune varza cu scobitura în sus. Mai apoi trebuie să pui apă rece și să fixezi totul cu ajutorul unui alt borcan mai mic sa a unor știuleți de porumb. Varza trebuie lăsată la murat cel puțin trei zile. Mai apoi trebuie vânturată zeama și turnată din nou în botoi.

Suplimentar va fi nevoie să adaugi sare. La final trebuie să lași butoiul de varză murată într-un loc ferit de soare timp de câteva săptămâni.

Citește continuarea aici

Cum să te hidratezi în anotimpul rece, fără să bei apă. Ai grijă de organismul tău

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *