Potrivit sondajului, 84% dintre cei care au răspuns au auzit de scandalul legat de reparația planșeului de la Piața Unirii.
Întrebați cine are mai degrabă dreptate în această situație, 38% au optat în favoarea lui Nicușor Dan, în timp ce 32% l-au susținut pe Daniel Băluță.Deși aceste procente ar putea părea în favoarea edilului Capitalei, se observă o anomalie. Dacă locuitorii Capitalei cred că Dan are mai multă dreptate decât Băluță, logica ar indica faptul că respondenții consideră că NU SE IMPUN REPARAȚII DE URGENȚĂ. Deși, 57% dintre ei spun că planșeul este într-o stare avansată de degradare și TREBUIE REPARAT.
În plus, raportat la ceea ce se întâmpla în luna iunie a acestui an (când au avut loc alegerile locale în Capitală), avem în față o creștere imensă de încredere a lui Băluță față de Dan.
Diferența de doar 6 procente înregistrată acum (de la 38% la 32%) este, de fapt, mult mai strânsă, dacă ținem seamă de faptul că, la ”localele” din vară, Nicușor Dan a primit din partea bucureștenilor 352.734 de voturi, iar Daniel Băluță a beneficiat atunci de încrederea a 69.971 de alegători. Adică, la acea vreme, Dan se bucura de încrederea a 5 ori mai mulți cetățeni din Capitală decât Băluță, iar azi încrederea atribuită lui Nicușor s-a redus la puțin peste 1,1 mai mulți locuitori ai Bucureștiului față de edilul de la 4.
Altfel, 25% dintre cei care au răspuns susțin că Nicușor Dan se opune reparației din motive politice, punând în pericol viața cetățenilor.
SONDA: 72% dintre respondenți consideră că planșeul trebuie reparat de urgență
Dintre afirmațiile testate, 72% dintre respondenți sunt ”total de acord” și ”oarecum de acord” că planșeul trebuie reparat de urgență, ceea ce subliniază gravitatea percepută a problemei.
Scandalul de la planșeul Unirii, diminuat. Daniel Băluță vrea să colaboreze cu Nicușor Dan: „Să oferim cea mai bună soluție din perspectiva Totodată, 39% dintre cetățeni sunt de părere că Nicușor Dan a intervenit abuziv pentru a opri lucrările de reparație, ceea ce ilustrează complexitatea opiniei publice.Metodologie
Sondajul a fost efectuat în perioada 16-22 octombrie 2024, pe un eșantion reprezentativ format din 1.002 persoane adulte neinstituționalizate din Municipiul București, având o marjă de eroare de +/- 3.2%. Datele au fost colectate prin metoda interviurilor telefonice (CATI).