Când vine vorba de slăbit, fiecare mică modificare poate avea un impact semnificativ, inclusiv condimentul pe care îl folosiți în preparatele culinare. Studiile sugerează că un condiment obișnuit, pe care probabil îl aveți în cămară, poate sprijini eforturile dumneavoastră de reducere a greutății.
Cel mai eficient condiment pentru slăbit Schimbarea alegerilor dumneavoastră de arome poate să stimuleze metabolismul, să faciliteze menținerea unei greutăți optime și multe altele.
Condimentul de top pentru pierderea în greutate este ardeiul cayenne, conform informațiilor de pe eatingwell.com. Acesta conține un compus activ denumit capsaicină, care a fost cercetat pentru relația sa cu pierderea în greutate și activitatea metabolică.
„Unele cercetări relevă o legătură între capsaicina din ardeiul cayenne și creșterea producției de căldură a organismului (denumită și termogeneză), care poate crește ușor metabolismul pentru o perioadă scurtă și poate contribui la susținerea pierderii în greutate”, susține Toby Amidor, M.S., RD, CDN, un expert în nutriție premiat și autorul bestsellerului Wall Street Journal Health Shots.
„În plus, ardeiul cayenne, proaspăt, uscat sau măcinat folosit în mâncare poate ajuta la reducerea apetitului și a poftelor, ceea ce poate promova un deficit caloric pentru o potențială pierdere în greutate”, spune dieteticianul Erin Palinski-Wade, din New Jersey, autor al mai multor cărți.
Reduce semnificativ greutatea corporală și circumferința taliei
O meta-analiză recentă a examinat 15 studii random controlate care au utilizat suplimentarea cu piper cayenne la subiecți umani.
Rezultatele au arătat că suplimentarea cu capsaicină a dus la reduceri semnificative ale indicelui de masă corporală (IMC), ale greutății corporale și ale circumferinței taliei.
„Dacă intenționați să includeți ardei cayene ca supliment, asigurați-vă că discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră. Pentru unele persoane, suplimentele cu ardei cayene pot cauza probleme digestive sau pot interacționa cu unele medicamente”, spune Palinski-Wade.
Modalități de a adăuga ardei Cayene în dietăPotrivit Departamentului Agriculturii din SUA, condimentele măcinate durează până la trei ani în dulap, așa că aprovizionați-vă cu ardei cayene pentru a-l folosi la gătit.
„Ardeiul Cayenne are un efect puternic, așa că este nevoie să adăugați doar foarte puțin în mâncăruri”, spune Amidor.
Palinski-Wade sugerează adăugarea unei note de ardei cayene la supe, tocănițe, marinate, legume prăjite și cartofi prăjiți. De asemenea, puteți presăra foarte puțin și pe mâncăruri nepreparate termic, cum ar fi salatele.
Amidor recomandă, de asemenea, folosirea ardeiului cayenne pentru a echilibra dulceața din unele feluri de mâncare. El susține că gustul iute se asorteaza bine cu ciocolata neagră.