Beneficiile pe care le are zeama de varză murată
Este vorba despre zeama de varza, care este o bautura cu proprietati benefice pentru sanatate, care poate contribui la imbunatatirea digestiei, la intarirea sistemului imunitar, la reducerea inflamatiei si la prevenirea afectiunilor cardiovasculare, susțin specialiștii.
In ceea ce priveste imbunatatirea digestiei, zeama de varza contine probiotice naturale, care ajuta la refacerea florei intestinale si la imbunatatirea procesului de digestie. Potrivit unui studiu publicat in jurnalul Applied Microbiology and Biotechnology, consumul de probiotice poate ajuta la tratarea si prevenirea afectiunilor precum constipatia, diareea si sindromul colonului iritabil.
De asemenea, zeama de varza poate fi un aliat pentru intarirea sistemului imunitar datorita continutului sau bogat in vitamina C.
Un alt beneficiu al zemii de varza este reducerea inflamatiei.
In plus, zeama de varza poate ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare prin reglarea tensiunii arteriale si mentinerea unui nivel sanatos al colesterolului in sange.
Alimentul care nu se strică niciodată și face minuni pentru sănătateProprietatile nutritive ale zemii de varza
Zeama de varza este o sursa excelenta de vitamine si minerale, care contribuie la intarirea sistemului imunitar, mentinerea sanatatii osoase si reglarea metabolismului. De asemenea, contine o cantitate semnificativa de vitamina C, care ajuta la protejarea celulelor de stresul oxidativ si la imbunatatirea sanatatii generale a organismului. Aceasta bautura este bogata in vitamina K, care ajuta la mentinerea sanatatii osoase si la coagularea sangelui. Mai mult decat atat, zeama de varza contine si vitamina B6, acid folic, potasiu, fier si calciu.
Zeama de varza fermentata contine lactobacili, care sunt bacterii benefice pentru sanatatea tractului digestiv. Aceste bacterii probiotice ajuta la echilibrarea florei intestinale, favorizeaza digestia si intaresc sistemul imunitar., conform studiilor efectuate de cercetători.
Consumul de zeama de varza poate contribui la detoxifierea organismului, in special a ficatului, prin stimularea productiei de enzime detoxifiante. Acest proces poate ajuta la eliminarea toxinelor si la imbunatatirea sanatatii generale a organismului, conform altor studii.