Cum prepari cea mai simplă rețetă de maioneză de casă. Trucul inflailibil prin care poți recupera maioneza „tăiată”

Cum prepari cea mai simplă rețetă de maioneză de casă. Trucul inflailibil prin care poți recupera maioneza „tăiată”

Sfaturi pentru o maioneza perfectaUtilizeaza ingrediente la temperatura camerei; Amesteca preparatul energic si continuu: nu trebuie sa te opresti niciodata din amestecat sau batut, si trebuie sa o faci intotdeauna in aceeasi directie; Uleiul si zeama de lamaie (filtrata) sau otetul trebuie turnate foarte incet, intr-un firicel, si intotdeauna in acelasi loc in vas.Trucuri pentru o maioneză reușită

Dacă ați ales mixerul pentru a freca maioneza, foloseți o singură paletă, iar setarea să fie pe viteză medie.

Dacă s-a „tăiat”, situația nu este complet ratată. 

Pentru a restabili echilibrul dintre ingrediente, dacă ai adaugat prea mult ulei, scoate o cantitate mica din maioneza ratata intr-un vas curat, apoi incorporeaza câteva picături de suc de lamaie sau oțet. 

Daca, dimpotriva, ai adaugat ingrediente reci, trebuie doar sa mai adaugi un gălbenuș de ou, neapărat la temperatura camerei. După ce bați gălbenușul într-un recipient separat, adaugă puțin câte puțin din maioneza ratată, câte o lingură, dar numai când preparatul pare suficient de dens.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *