Ce beneficii are conopidaAre un conținut ridicat de vitamine și minerale, printre care vitamina A, K și vitamina B9.Este bogată în antioxidanți care ajută la protejarea celulelor de stresul oxidativ și la reducerea riscului de boli cronice, precum cancerul.Este o sursă bună de fibre. Acestea sprijină digestia sănătoasă, contribuie la prevenirea constipației și ajută la menținerea unei flore intestinale echilibrate. Consumul regulat de fibre poate contribui la scăderea nivelului de colesterol și la reglarea glicemiei. Descoperă care sunt cele 9 alimente potrivite pentru reducerea colesterolului.Ajută la pierderea în greutate, având un conținut scăzut de calorii, chiar și inclusă în delicioasa supă de conopidă cu multe legume.Sprijină sănătatea cardiovasculară datorită conținutului ridicat de potasiu și fibre.Ajută la detoxifierea organismului. Fitonutrienții din conopidă susțin procesele naturale de detoxifiere ale ficatului, contribuind la eliminarea toxinelor din corp.Susține sănătatea cerebrală, datorită conținutului de colină, un nutrient esențial pentru dezvoltarea creierului și pentru funcțiile cognitive. Colina este importantă pentru memorie, învățare și pentru menținerea unei structuri celulare sănătoase.Poate ajuta la echilibrul hormonal. Conopida conține compuși care susțin echilibrul hormonal, contribuind la detoxifierea excesului de estrogen și reducând riscul anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân.Rețeta de supă de conopidă cu multe legume1 conopidă mai mică2 cartofi3 morcovi2 rădăcini de păstârnac1 ceapă2 ardei roșii3-4 roșii mari3 litri de apă50 ml ulei de floarea soareluisare după gust2 crenguțe de țelină cu frunze1 legătură de pătrunjel.Mod de preparare
Pregătește de la început toate legumele necesare supei, pe care le cureți, le speli și le toci mai mărunt, sau în funcție de preferințe.
Cum prepari supă de conopidă cu multe legume
Pune apa la fiert, adaugă o linguriță de sare și amestecă până la dizolvarea acesteia. Desfă conopida în buchețele, clătește-le bine și lasă-le la scurs într-o sită, până când le va veni rândul să le adaugi în supă.
Așază o cratiță cu ulei pe flacăra aragazului și adaugă ceapa tocată mărunt. Las-o să se călească ușor, atât cât să își degaje aroma și să se pătrundă ușor. Apoi adaugă morcovii și păstârnacul. Amestecă-le cu ceapa și lasă-le să se gătească în ulei timp de 2-3 minute. Adaugă-le în oala cu apă fierbinte.
Lasă legumele să mai fiarbă 6-8 minute, apoi poți adăuga buchețelele de conopidă. Cartofii îi adaugi după 3-4 minute de fierbere a conopidei, deoarece aceștia se pătrund foarte rapid. Când cartofii încep să se pătrundă la testul cu furculița poți adăuga roșiile decojite și tocate mărunt.
Legumele se adaugă pe rând în supă, pentru că au timpi diferiți de fierbere. Spre finalul de fierbere a supei se adaugă ardeii și crenguțele de țelină cu frunze. Acestea se lasă întregi pentru a fi înlăturate după fierbere.
Asezonează cu sare și piper delicioasa supă de conopidă cu multe legume, iar după stingerea focului sau în timpul servirii vei adăuga frunze proaspete de pătrunjel.