Iahnie de fasole, rețeta străbunilor din anul 1930: Ingredientul care îi dădea un gust aparte

Iahnie de fasole, rețeta străbunilor din anul 1930: Ingredientul care îi dădea un gust aparte

Este hrănitoare, gustoasă și se pregătește cu ingrediente simple, accesibile. Rețeta străbunilor din anul 1930, publicată în cartea „Bucătăria modernă” a Mariei General Dobrescu, ne dezvăluie o variantă autentică a acestei mâncări clasice.

Însă ceea ce face această rețetă cu adevărat specială este un ingredient surprinzător, care îi dă un gust aparte: oțetul, scrie site-ul www.reteteistorice.ro. 

Rețeta originală din 1930

Pentru 6 persoane, proporțiile recomandate erau următoarele:

Ingrediente:

500 g boabe de fasole fiartă150 ml ulei1 lingură cu vârf de făină1 ceapă1/2 lingură de bulion10 g sarePuțin piper pisat50 ml oțetPătrunjel verde

Citește continuarea aici.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *