Ceaiul, indiferent de natura acestuia se prepară la fel, simplu, se fierbe apa și se face o infuzie, depinde de ce tip de ceai avem. Dacă vorbim de ceaiul vrac, se va utiliza un instrument care ține ceaiul în apă atât cât este nevoie. Dacă vorbim de ceaiul la pliculeț, este mai ușor, dar, și acesta se va ține în apă atât cât este nevoie.
Se consumă, după gustul fiecăruia, cu miere, zahăr sau simplu. Turcii și partea asiatică, consumă zilnic, de mai multe ori pe zi, ceai negru neîndulcit, foarte concentrat, având, astfel un gust amărui, dar plăcut.
Ceai de mentă: 9 beneficii suprinzătoare pentru sănătate
Despre ceaiul de mentă, am citit foarte multe și am aflat că, pe lângă ameliorarea durerilor de stomac, acesta este bun și pentru multe alte afecțiuni:
1. Reduce durerile de cap
Încearcă să pui de un ceai de mentă atunci când te confrunți cu o durere îngrozitoare de cap. Sau dacă durerea nu este atât de rea încât să iei pastile dar totuși vrei să treacă, încearcă o cană sau mai multe de ceai de mentă, neîndulcit, pentru ca acesta să nu-și piardă din proprietăți.
2. Ceaiul de mentă reduce stresul și relaxează
Este un bun ceai pentru acele perioade stresante din viața ta. Fie că înveți pentru examene sau ai o perioadă grea la muncă, înlocuiește orice altă băutură cu ceaiul de mentă. Uleiul pe care menta îl conține reușește să relaxeze mușchii corpului, oferind astfel o stare relaxantă. Menta este foarte utilizată și în ședințele de aromaterapie.
3. Reduce inflamația sinusurilor
Majoritatea spray-urilor nazale conțin ulei de mentă. Proprietățile acestor frunze reușesc să trateze inflamația sinusurilor în timpul unei răceli. Consumă ceai de mentă și pune o felie de lămâie, care conține vitamina C, pentru a ajuta în tratarea problemei medicale pe care o ai. De asemenea, ceaiul de mentă, va relaxa și mușchii gâtului.
4. Bun în dietele pentru slăbit
Ceaiul de mentă poate fi consumat, fără nicio grijă, în perioada în care țineți o dietă pentru slăbit. Pe lângă faptul că hidratează și poate fi un bun înlocuitor al sucurilor, acesta oferă și ajutor în procesul de slăbire. Ajută organismul să elimine toxinele și totodată, te ajută să-ți controlezi pofta de mâncare, datorită proprietăților pe care menta le are.
5. Luptă împotriva respirației urât mirositoare
Dacă ai probleme cu respirația oricât de des te-ai spăla pe dinți și indiferent de gumele pe care le-ai tot încercat, nimic nu funcționează, încearcă ceaiul de mentă. S-ar putea ca problema să fie din cauza unor bacterii sau infecții, fie în zona danturii, a gâtului sau a stomacului. Încearcă să bei o cană sau două, pe zi, de ceai de mentă. Acesta are proprietăți anibacteriene și va lupta împotriva bacteriilor sau infecțiilor pe care, posibil, le ai.
6. Reduce febra
În cazul episoadelor de febră puternică, o dată cu un tratament medicamentos, sau cu ceea ce recomandă medicul, încearcă să bei și niște ceai de mentă pentru că are proprietăți de răcire și astfel te va ajuta să-ți recapeți starea de bine, mai rapid. Pentru febră, poți utilia și comprese cu ceai de mentă, concentrat, pe care să le aplici pe frunte și pe picioare.
7. Reduce durerea din timpul menstruației
Nu mai știi ce să iei, ce să pui și ce să cumperi, pentru a trata durerilor menstruale? Ei bine, încearcă o cană cu ceai de mentă. Acesta are efect anti-spasmic și astfel poate fi un tratament naturist, necostisitor, foarte eficient.
8. Îmbunătățește imunitatea
Specialiștii spun că cine consumă ceai de mentă primăvara, o cană pe zi, nu știe ce-s alea viroze de primăvară și nici alte probleme medicale, de sezon nu au. Se pare că ceaiul de mentă cu lămâie și miere, ajută și luptă alături de sistemul nostru imunitar împotriva virușilor și a bacteriilor.
9. Bun pentru a trata durerile de stomac
Ceaiul de mentă reprezintă o variantă bună pentru momentele în care stomacul te doare sau atunci când ai orice altă problemă digestivă. Fiind un anti-spasmic natural, va diminua durerile stomacale.
Sursă text: Lyla.ro