Cum salvezi zeama de varză băloșită. Sfaturi utile pentru toate gospodinele

Cum salvezi zeama de varză băloșită. Sfaturi utile pentru toate gospodinele

Ce faci cu zeama de varză îngroșată

Pentru a evita ca zeama de varză să se băloșească este bine să folosești anumite remedii și trucuri. Unul dintre cele mai folosite remedii pentru această problemă sunt boabele de muștar. Acest remediu pentru zeama de varză băloșită este folosit din cele mai vechi timpuri.

Astfel, pentru a evita ca varza să facă mucegai trebuie să adaugi în borcan un săculeț din pânză umplut cu boabe de muștar. De asemenea, gospodinele folosesc și diverse condimente pentru a evita această problemă. Printre ingredientele care te ajută să eviți ca zeama de varză să devină vâscoasă este folosit piperul, boabele de muștar, dafinul sau hreanul. Aceste condimente au un rol antibacterian, fiind folosite ca remedii pentru floarea la varza murată, conform bzi.ro

Modul de păstrare este unul foarte important pentru ca zeamă de la varza murată să nu se băloșească. Pentru a evita această problemă, murăturile trebuie păstrate la loc întunecat, răcoros și aerisit. Gospodinele spun că mediul în care stă varza murată este foarte important. Astfel, de cele mai multe ori, acestea se țin într-un beci sau pivniță la o temperatură de 8-10 grade Celsius. De asemenea, atunci când pui varza la murat trebuie să fii atent ca aceasta să fie acoperită de saramură.

Unul dintre trucurile folosite de gospodine ca și remediu pentru zeama de varză băloșită este vânturarea acesteia. Vânturarea verzei murate este un remediu foarte folosit de către gospodine pentru a evita ca aceasta să facă floare.

Ceapă murată în oțet. Rețetă simplă și delicioasă. Preparat perfect pentru sandvișuri, salate, burgeri sau preparate cu carneCe să faci în cazul în care varza murată a prins „floare”

În cazul în care observi că zeama verzei murate s-a băloșit, trebuie să scoți butoaiele din cămară și să le speli cu apă clocotită. De asemenea, trebuie să speli foarte bine și gura butoiului, pe dinăuntru și pe afară. Pentru a reuși să scapi de această problemă este important să scurgi o parte din zeamă, strecurând-o printr-un tifon dublu. Ulterior aceasta trebuie turnată înapoi în borcan, folosind un tifon dublu.

Există cazuri în care zeama de la varză este doar tulbure și nu a făcut încă floare. În acest caz trebuie să aduci butoiul pentru câteva zile la o temperatură mai ridicată. Varza trebuie urmărită atent iar din moment ce zeama în care este murată aceasta se limpezește, poți muta butoiul înapoi în cămară, conform aceleeași surse.

Murătura care ajută în curele de slăbire. Are nenumărate alte beneficii

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *