Fursecuri fragede. Rețeta bunicilor. Ce ingredient foloseau pentru un aluat sfărâmicios. Se topesc în gură

Fursecuri fragede. Rețeta bunicilor. Ce ingredient foloseau pentru un aluat sfărâmicios. Se topesc în gură

Aceasta poate fi considerata o reteta de baza. Chiar daca este foarte simpla, fursecurile preparate astfel sunt deosebit de gustoase. Au calitatea de a se pastra proaspete mai multa vreme, daca sunt tinute intr-o cutie cu capac. Din ingrediente rezulta circa 30 de fursecuri. Aluatul preparat se poate pastra in congelator. Compozitia poate fi innobilata cu bucatele de ciocolata, alune, nuci sau pot fi decorate cu fructe din dulceata. ngrediente200 g unt moale sau untură,200 g zahar pudra;200 g faina;200 g stafide;3 oua;esenta de vanilie si rom. Mod de preparareStafidele se pun in apa calduta, cat sa le acopere, pentru rehidratare. Adauga esenta de rom.  Este bine daca stau in apa circa 30 de minute. Scurge apa si pune stafidele intr-o sita pentru a elimina tot excesul de apa. Untul se omogenizeaza cu mixerul impreuna cu zaharul pudra, pana rezulta o crema fina. Pune, pe rand, cate un ou si amesteca bine dupa fiecare, apoi esenta de vanilie si faina in ploaie. Amesteca usor cu o spatula. La final, se adauga stafidele. Aluatul este dens, dar moale si cremos. Pune in tava, pe foaie de copt, gramajoare de aluat, cu lingurita, la distanta, pentru ca vor creste la copt. Se coc in cuptorul incins, la foc mic, circa 10 minute, pana ce prind o culoare aurie pe margine. Se scot din tava imediat ce sunt gata.

Bunicile foloseau în loc de unt, untura proaspătă de porc, preparată în casă. Aceste era ingredientul care le conferea frăgezime și se topeau în gură.

Le puteți umple cu gem și la preparare puteți folosi diverse forme. Deasupra pudrați cu zahăr pudră.

Prăjitura Greta Garbo. O rețetă veche, care se prepară simplu, dar este extrem de gustoasă

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *