Străinii care falsifică documentele de ședere, noile bătăi de cap ale grănicerilor români, odată cu intrarea în Schengen

Străinii care falsifică documentele de ședere, noile bătăi de cap ale grănicerilor români, odată cu intrarea în Schengen

Un exemplu concret este cazul unui cetățean sirian, identificat de polițiștii de frontieră din Giurgiu, care avea un permis de ședere temporară falsificat, destinat solicitanților de azil în Germania. Incidentul s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 02:00, în apropierea DN 5D, aproape de Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse.

Polițiștii au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în România, folosit ca taxi, la volanul căruia se afla un cetățean român. În timpul verificărilor, pasagerul, un bărbat de origine siriană, a prezentat un permis de ședere temporară pentru solicitanții de azil din Germania. După o analiză detaliată, s-a constatat că documentul fusese falsificat prin modificarea datei de expirare.

Anchetă în Germania după ce partidul de extremă dreapta AfD a distribuit pliante asemănătoare biletelor de avion, adresate „imigranților ilegali”

„La control, pasagerul a prezentat un permis de ședere temporară pentru solicitanții de azil pe teritoriul Germaniei. În urma verificării documentului, polițiștii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu era autentic, fiind falsificat prin modificarea datei de expirare”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

Cetățeanul sirian nu a reușit să prezinte un document valid care să îi asigure dreptul de circulație legală. În urma acestei constatări, polițiștii au deschis un dosar penal pentru falsificarea materialelor în înscrisuri oficiale și uz de fals, iar ancheta continuă pentru a verifica dacă persoana în cauză face parte dintr-o rețea extinsă de falsificatori.

Migrația ilegală în Europa a devenit o chestiune majoră în ultimii ani, în special pe fondul crizelor economice, conflictelor armate și instabilității politice din regiunile de origine ale migranților. Țări precum Germania, Franța, Italia și Spania se confruntă cu un număr tot mai mare de persoane care încearcă să pătrundă pe teritoriul lor folosind documente false sau metode frauduloase. Uniunea Europeană a intensificat măsurile de securitate la granițele externe și a implementat sisteme avansate de verificare, precum EUROSUR, și a colaborat cu agenția Frontex pentru a combate migrația ilegală și rețelele de trafic de persoane.

Extrema dreaptă din Austria vrea reducerea la ”zero” a aprobărilor pentru cererile de azil

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *