Cârnați de porc în sos de vin, un adevărat deliciu. Rețeta care se pregătea în 1965

Cârnați de porc în sos de vin, un adevărat deliciu. Rețeta care se pregătea în 1965

Textul original al retetei: „400 g carnati, ½ pahar cu vin alb, 50 g unt,  nucsoara, 1 kg cartofi, patrunjel verde, sare. Se fierb 5 minute carnatii cu ½ ceasca de apa clocotita cu sare. Se arunca apa si se inlocuieste cu vin. Se adauga nucsoara cat o boaba de piper si untul. Se acopera si se fierb la foc potrivit 15 minute. Se servesc cu cartofi fierti in apa cu sare si apoi presarati cu verdeata.”. 

Ingrediente pentru cârnați de porc în sos de vin 400 g cârnați de porc;1/2 pahar vin alb;50 g unt;putina nucșoară;1 kg cartofi;puțin pătrunjel verde;puțină sare. Mod de preparare

Cârnații se pun la fiert în apă cu sare, oala se acoperă cu un capac și se lasă pe foc timp de 5-10 minute. Cu ajutorul unei scobitori se înțeapă cârnații de porc pentru a nu plesni. 

După ce a trecut timpul indicat de fierbere, se aruncă apa și se pune vin. Se lasă în continuare pe foc, la fiert, în vin. Între timp se adaugă nucșoara și se continuă fierberea pentru încă 15 minute, oala având capacul pus. 

Citește continuarea aici.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *