Ciorbă de fasole cu costiță afumată. Rețeta veche din anul 1955

Ciorbă de fasole cu costiță afumată. Rețeta veche din anul 1955

Rețeta de ciorbă de fasole cu costiță afumată din anul 1955

Ingrediente pentru 5 porții:

2 pahare de fasole boabe albă

100-200 g costiță afumată

4 cepe

2 morcovi

2 bucăți de păstârnac

2 linguri de bulion

1 legătură de verdeață (mărar și pătrunjel)

Puțin tarhon

1 linguriță sare

Puțin ulei

Instructiuni de preparare:

Începe prin a pune fasolea la fiert într-o oală cu apă rece. Pentru un rezultat mai bun, este recomandat ca fasolea să fie lăsată la înmuiat în apă cu o seară înainte. Când începe să fiarbă, schimbă apa în care fierbe cu una fierbinte.

Curăță și spală morcovii, păstârnacul și ceapa. Taie-le mărunt, astfel încât să se integreze bine în ciorbă.

Când fasolea începe să fiarbă în a doua apă, adaugă zarzavatul și ceapa tăiată mărunt. Lasă-le să fiarbă împreună până când legumele sunt fragede.

Citește continuarea aici.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *