Ingrediente2 ouă250 ml lapte150 g făină2 linguri de zahăr1 praf de sare1 linguriță esență de vanilie2 mere (preferabil Golden sau Granny Smith)1 linguriță scorțișoară1 lingură zahăr pudrăunt sau ulei pentru prăjitMod de preparare
Se curăță merele de coajă, li se îndepărtează cotorul și apoi se taie fie în felii subțiri, fie se dau pe răzătoarea mare. După aceea se presară deasupra lor scorțișoară și se amestecă astfel încât să fie acoperite bine.
Într-un bol mare, se bat ouăle cu un praf de sare și zahărul până devin spumoase. Se adaugă laptele treptat, amestecând continuu, apoi se încorporează făina cernută, puțin câte puțin, până se obține un aluat omogen și destul de subțire, similar celui pentru clătite clasice. La final, se pune esența de vanilie.
După aceea, se încorporează merele rase sau feliate în aluat și se amestecă ușor, astfel încât să se distribuie uniform.
Se încinge o tigaie antiaderentă pe foc mediu și se adaugă o linguriță de unt sau ulei. Se toarnă câte un polonic din compoziția de clătite cu mere în tigaie, întinzând aluatul uniform. Se prăjesc clătitele pe ambele părți până devin aurii și ușor crocante, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
Clătitele cu mere se pot servi pudrate cu zahăr, iar pentru un plus de savoare, poți adăuga scorțișoară sau un sos caramel. Se potrivesc de minune cu miere, sirop de arțar sau o lingură de smântână dulce.
Prăjitură cu mere rase și bezea. O rețetă ideală pentru zilele de weekend