Rețetă de tort simplu făcut doar din 4 ingrediente: iaurt, lămâie, 3 ouă și 1 lingură de făină

Rețetă de tort simplu făcut doar din 4 ingrediente: iaurt, lămâie, 3 ouă și 1 lingură de făină

Ingrediente necesare:

250 g iaurt grecesc

3 ouă

65 g zahăr

30 g făină tip 00

10 g amidon de porumb

8 g suc de lămâie

Coajă rasă de lămâie, după gust

Mod de preparare:

Separarea ouălor – Gălbenușurile se separă de albușuri.

Pregătirea compoziției – Gălbenușurile se amestecă bine cu iaurtul, făina cernută și coaja de lămâie până se obține un amestec omogen.

Baterea albușurilor – Se adaugă sucul de lămâie peste albușurile aflate la temperatura camerei și se bat cu un mixer electric. Se încorporează zahărul treptat, în trei tranșe, până când se obține o spumă fermă și lucioasă.

Combinarea compozițiilor – Albușurile spumă se adaugă treptat în compoziția de gălbenușuri, amestecând delicat, cu mișcări de jos în sus, pentru a păstra aerarea.

Pregătirea formei de copt – Se tapetează o formă de 16 cm diametru cu hârtie de copt și se toarnă compoziția înăuntru.

Coacerea la bain-marie – Forma se pune într-o tavă mai mare, în care se adaugă apă caldă până la jumătatea înălțimii. Se coace în cuptorul preîncălzit la 110°C timp de 50 de minute, apoi temperatura se ridică la 170°C pentru încă 10 minute.

Răcirea tortului – După coacere, tortul se lasă în cuptorul stins timp de 10 minute, apoi se răcește complet și se păstrează la frigider.

Servire – Se pudrează cu zahăr pudră înainte de servire.

Savurează acest desert simplu și delicios alături de cei dragi! Poftă bună!

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *