Chec cu nuci. Desertul de POST, ideal pentru zilele de weekend. Câtă făină se folosește, de fapt, pentru a obține consistența perfectă

Chec cu nuci. Desertul de POST, ideal pentru zilele de weekend. Câtă făină se folosește, de fapt, pentru a obține consistența perfectă

Rețetă chec de post cu nuci

Ingrediente pentru chec cu nuci:

500 g făină;

300 g zahăr;

2 linguri praf de copt;

1 linguriță bicarbonat;

1 fiolă esență de rom;

10 linguri ulei floarea soarelui;

1 1/2 cană apă;

1 cană nuci mărunțite;

zahăr pudra pentru ornat.

Mod de preparare

Se pun într-un bol zahărul, uleiul, apa, praful de sare şi esenţa de rom. Se mixează bine toate ingredientele şi apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul. La acest chec cu nuci de post poți folosi diferite tipuri de nuci, nu doar cele clasice, românești. Se amestecă bine făina să nu rămână cocoloaşe, apoi se adaugă nucile mărunţite.

Se unge forma de chec cu ulei şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia. Checul dă la cuptor, iar când este gata se scoate, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.

Prăjitura cu cafea și zahăr caramelizat. Cel mai bun desert de POST

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *