Primele semne că ești pe punctul de a cădea în depresie. Ce trebuie să faci înainte să te acapareze boala

Primele semne că ești pe punctul de a cădea în depresie. Ce trebuie să faci înainte să te acapareze boala

Comportamente comune ale unei persoane cu depresie ușoară

1. Prezintă mai mereu o stare de spirit proastă.

Cel mai comun semn al depresiei include o lipsă constantă de energie și sentimentul de neputință. Nu mai ieși, nu mai ai determinare și suferi de o lipsă enormă de motivație. Orice faci sau spui te adâncește și mai tare într-o stare de melancolie latentă. E normal să ai zile sau perioade mai proaste, dar dacă tristețea persistă, ar trebui să consulți un specialist.

Alimentul care activează hormonul fericirii. Trebuie să-l introduci în alimentația ta, beneficiile lui nu se opresc aici

2. Și-a modificat regimul alimentar sau programul de somn.

Un alt simptom revelator implică modificări exagerate ale programului de somn și ale obiceiurilor alimentare. Depresia coexistă adesea cu insomnia, sau chiar din contră, cu moleșeala și dorința de a dormi. Fie că simți nevoia să petreci mai mult timp în pat sau nu te poți odihni aproape deloc, este clar că te confrunți cu o problemă pe care trebuie să o identifici cât mai repede.

De asemenea, fluctuațiile apetitului pot să indice apariția distimiei. Modificările regimului și programului alimentar, cum ar fi mâncatul în exces sau pierderea poftei de mâncare, sunt semne distinctive ale depresiei.

3. Suferă de lipsa atenției și de pierderi de memorie

În cazul în care ai experimentat recent tulburări cognitive, cum ar fi dificultăți grave de concentrare și pierderi de memorie, înseamnă că poți fi depresiv/ă. Multe persoan observă că memoria nu mai funcționează ca altădată și că uită detalii destul de importante sau amintiri mai vechi. De asemenea, ți-e greu să te concentrezi și să rămâi atent/ă la muncă sau la școală. 

4. Și-a pierdut interesul pentru hobby-uri sau activități

Din păcate, depresia poate duce la anhedonie (incapacitatea de a simți plăcere prin activitățile fundamentale ale vieții). Această lipsă de interes pentru lucrurile care îți aduceau fericire altădată (relațiile cu cei dragi, ieșirile cu prietenii, implicarea în diferite activități sau micile plăceri din rutina zilnică) poate afecta fiecare domeniu al existenței tale. Netratată, poate cauza depresie severă. Faptul că nu te mai simți fericit/ă poate să conducă spre apatie și deznădejde, provocând izolarea și retragerea din viața socială.

5. Își neglijează responsabilitățile și nu se mai îngrijește

Neglijarea propriei persoane și igiena precară reprezintă alte simptome clasice ale distimiei. Persoanele cu depresie nu au energia necesară pentru a se dedica unei îngrijiri de sine adecvate. Este clar că nu absentezi de la îndatoririle tale pentru că ți-o dorești, ci pur și simplu ești copleșit/ă de sentimente negative care nu te lasă să te ocupi în tihnă de responsabilitățile tale. Prin urmare, eviți sarcinile pentru a preveni epuizarea și suferința mentală suplimentară.

Cum să stopezi sângerarea nazală. 5 pași de urmat pe care trebuie să-i cunoască toată lumea

 

 

Sursa Diva Hair

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *