Ingrediente2-3 cartofi dulci mari2 linguri de ulei de măsline2 căței de usturoi, tocați1 linguriță de rozmarin proaspăt tocat1 linguriță de cimbru proaspăt tocatsarepiper după gustPrăjitura cu cafea și zahăr caramelizat. Cel mai bun desert de POSTMod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se spală și se taie cartofii dulci în felii sau cuburi de 2-3 cm. Apoi se pun într-un bol mare și se adaugă uleiul de măsline, usturoiul, rozmarinul, cimbrul, sarea și piperul.
După aceea se amestecă bine pentru a acoperi cartofii uniform. Se pun într-un singur strat într-o tavă de copt.
Se dau la cuptor pentru 25-30 de minute, sau până când cartofii sunt aurii și crocanți pe margini, amestecând la jumătatea timpului de gătire. Se servesc calzi, drept garnitură sau gustare sănătoasă.
Supă cremă de cartofi dulci și morcovi
Supa cremă de cartofi dulci și morcovi este atât de aromată, cu note dulci discrete, încât o vei adora de la prima înghițitură.
Ingrediente2 cartofi dulci mari, decojiți și tăiați cuburi4 morcovi medii, tăiați felii1 ceapă mare, tocată2 căței de usturoi, tocați1 lingură de ulei de măsline1 litru de supă de legume1 linguriță de ghimbir proaspăt ras1/2 linguriță de scorțișoarăsarepiper după gustsmântână sau iaurt grecesc pentru servire (opțional)Mod de preparare
Într-o oală mare, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Se adaugă ceapa și usturoiul și se sotează până devin translucide. Apoi se pun cartofii dulci și morcovii și se lasă să se gătească timp de 5 minute, amestecând ocazional.
După aceea, se pun supa de legume, ghimbirul și scorțișoara. Supa se aduce la punctul de fierbere, apoi se reduce focul și se lăsă să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute, sau până când legumele sunt moi.
Cu ajutorul unui blender se pasează supa până devine cremoasă. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se servește cu smântână sau iaurt grecesc.
Salată de cartofi dulci cu quinoa și avocado
Salata de cartofi dulci cu quinoa și avocado este perfectă pentru o cină sănătoasă sau pentru un prânz la pachet la birou.
Ingrediente1 cană de quinoa, clătită500 ml apă2 cartofi dulci medii, decojiți și tăiați cuburi1 avocado mare, tăiat cuburi1 ceapă roșie tocatăcoriandru proaspăt tocat2 linguri de suc de lămâie2 linguri de ulei de măslinesarepiper după gustMod de preparare
Se fierbe apa până clocotește, apoi se adaugă quinoa, se reduce focul la minimum și se acoperă. Se lasă încă 15 minute, sau până când apa este absorbită. Se stinge focul, se dă vasul de pe foc și se lasă să se răcească.
Într-o altă cratiță, se fierb cuburile de cartofi dulci până sunt moi, aproximativ 10-15 minute. După aceea, se scurg și se lasă să se răcească.
Într-un bol mare, se combină quinoa gătită, cartofii dulci, avocado, ceapa roșie și coriandrul. Într-un bol mic, se amestecă sucul de lămâie, uleiul de măsline, sarea și piperul. Se toarnă peste salată și se amestecă bine. Se servește imediat sau se păstrează la frigider până la servire.
Cum să prepari PESTO DE LEURDĂ, cel mai puternic energizant de primăvară