Soluția inedită găsită de un vânător. Omoară acest animal dăunător pentru a prepara cârnați. Cât costă carnea de raton

Soluția inedită găsită de un vânător. Omoară acest animal dăunător pentru a prepara cârnați. Cât costă carnea de raton

Germania numără aproximativ 2 milioane de ratoni, iar Reiss a văzut în această situație o oportunitate profitabilă, conform Mediafax.

Reiss a deschis în 2022 o măcelărie în Kade, la 90 de kilometri de Berlin, și a creat această afacere după ce a căutat un produs unic de prezentat la târgul internațional Green Week. Observând că ratonii, considerați dăunători, erau omorâți și aruncați, a propus autorităților locale să-i permită să transforme aceste animale în produse alimentare. După obținerea aprobărilor, Reiss a lansat „bile de raton” – chifteluțe din carne de raton, care au devenit rapid populare atât la târg, cât și în măcelăria sa, Wildererhütte.

Măcelarul și-a extins afacerea

Reiss a extins vânzările online și acum produce șapte tipuri de produse din carne de raton, inclusiv salam. „Suntem singurii din Europa care vând carne de raton”, a spus el pentru CNN. Clienții călătoresc adesea sute de kilometri pentru a vizita magazinul său, iar feedback-ul a fost pozitiv. „Oamenilor chiar le place. Are un gust ușor diferit, dar plăcut”, a adăugat Reiss.

Problema ratonilor în Germania are rădăcini istorice. Importați pentru fermele de blană în anii 1920, ratonii au fost eliberați în natură în 1934, iar de atunci s-au răspândit rapid, potrivit Uniunii pentru Conservarea Naturii și Biodiversității (NABU). Adaptabili și activi atât în mediul urban, cât și în natură, ratonii amenință acum ecosistemele locale, afectând în special reptilele și amfibienii.

Creșterea populației de ratoni a dus la dezbateri privind controlul acestora. Deși vânătoarea de ratoni este permisă în majoritatea landurilor germane, NABU consideră că eliminarea lor nu este o soluție eficientă și susține mai degrabă măsuri pentru protejarea speciilor pe cale de dispariție, care ar reduce impactul ratonilor asupra biodiversității locale.

 

 

 

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *