Ce să pui în sosul pentru paste, ca să nu-ți cadă greu la stomac și să se lege mai bine. Trucurile știute doar de italienii bătrâni

Ce să pui în sosul pentru paste, ca să nu-ți cadă greu la stomac și să se lege mai bine. Trucurile știute doar de italienii bătrâni

Italienii bătrâni, adevărați maeștri ai bucătăriei tradiționale, au câteva trucuri simple și eficiente pentru a obține un sos perfect, atât din punct de vedere al texturii, cât și al digestibilității. Iată ce trebuie să adaugi în sos pentru a-l face mai ușor și mai bine legat:

Apa de la paste – ingredientul secret al italienilor

Unul dintre cele mai importante trucuri este să păstrezi puțină apă în care au fiert pastele și să o adaugi în sos.

Apa conține amidon eliberat de paste, ceea ce ajută la îngroșarea și legarea sosului, fără a fi nevoie de smântână sau făină. În plus, amidonul ajută la o mai bună aderență a sosului pe paste.

Ulei de măsline extravirgin pentru digestie ușoară

Uleiul de măsline nu doar că îmbunătățește gustul sosului, dar și ajută digestia. Italienii folosesc întotdeauna ulei de măsline extravirgin adăugat la final, peste paste, pentru a intensifica aromele și a face sosul mai fin.

 Oțet balsamic sau zeamă de lămâie pentru echilibru

Un strop de oțet balsamic sau de zeamă de lămâie ajută la echilibrarea acidității sosului de roșii, reducând riscul de arsuri gastrice. Acest truc este folosit de multe gospodine italiene pentru a face sosurile mai ușor de digerat.

Busuioc și oregano proaspăt, nu doar pentru aromă

Condimentele nu doar că îmbunătățesc gustul, dar și ajută digestia. Busuiocul și oregano au proprietăți antiinflamatoare și sunt folosite în mod tradițional în bucătăria italiană pentru a face sosurile mai ușor de suportat de stomac.

Citește continuarea aici.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *