„Paște fără ouă nu se poate. Și când spunem ouă, spunem colesterol! De ce ne sperie așa de mult acest cuvânt? Chiar dacă în nutriție colesterolul are o reputație proastă, el este o formă de grăsime esențială vieții și are numeroase funcții în organism. Colesterolul intră în structura sărurilor biliare, a hormonilor, a creierului și a vitaminei D”, susține nutriționistul Mihaela Bilic, într-o postare pe Facebook.
Colesterol există doar în produsele de origine animală: ouă, carne, mezeluri, brânzeturi, unt. Dar merită știut că alimentația furnizează doar 10% din colesterolul din sânge, cea mai mare parte este produs intern, în ficat, explică de. Bilic.
„Consumul de alcool, fumatul și sedentarismul au impact negativ major asupra colesterolului, mai important decât consumul de grăsimi animale”, susține nutriționistul.
Mihaela Bilic a explicat care sunt factorii alimentari cu impact pozitiv asupra colesterolului din sânge:
„-acizii grași esențiali omega 3 din pește; consumat de minim 2 ori pe săptămână, peștele gras fluidizează sângele, scade inflamația, colesterolul total și fracția LDL
Citește continuarea aici.