Infrediente:5-6 frunze mari de ștevie1 legătură de lobodă roșie sau verde1 ceapă mare1 morcov1 rădăcină de păstârnac1 ardei gras( opțional)1 cartof mediu tăiat cubulețe1 litru de borș sau suc de roșii1 lingură de uleisare și piper după gust1 legătură de leuștean verde1500 ml apă.Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea legumelor și a verdețurilor. Curăță și spală bine ștevia și loboda. Rupe-le sau taie-le în bucăți mai mici.
Curăță și toacă mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul și ardeiul. Dacă folosești cartof, curăță-l și taie-l în cubulețe.
Descoperă și o rețetă de mâncare de ștevie, tradițională din bucătăria românească.
Cum prepari ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean
După ce ai pregătit toate legumele urmează călirea acestora pentru accentuarea aromelor.
Așază o oală mare pe flacăra aragazului și încinge o lingură de ulei în ea. Adaugă ceapa și călește-o până când devine sticloasă. Apoi adaugă morcovul, păstârnacul și ardeiul și lasă-le să se înmoaie ușor timp de aproximativ 2-3 minute.
Toarnă 1500 ml de apă fierbinte peste legumele călite și adaugă cartoful, dacă dorești să folosești. Lasă totul la fiert la foc mediu timp de aproximativ 15 minute sau până când se înmoaie legumele. Adaugă ștevia și loboda și mai lasă ciorba la fiert 5 minute.
Separat fierbe borșul pentru w-3 clocote și toarnă-l fierbinte în oala cu ciorbă. dacă nu ai borș poți folosi suc de roșii. Continuă să fierbi ciorba timp de aproximativ 2-3 minute. Gustă ciorba și potrivește-i gustul ciorbei cu sare și piper.
La final de fierbere, adaugă leușteanul tocat fin, oprește focul și acoperă oala cu un capac pentru a se infuza aroma leușteanului în ciorbă.
Supa care ajută la slăbit. Activează metabolismul lent și arde grăsimile