Ingrediente:200 g unt125 g zahar brun125 g zahar pudra2 bucati oua200 g faina alba de grau2 lingurite praf de copt500 ml lapte proaspat 30 ml cafea instant125 g miez de nuca120 g zahar pudra120 g unt2 linguri amaretto200 g ciocolata neagra100 g untCea mai bună păjitură ungurească. Kati Teszta, un deliciu pentru toate gusturile. Rețeta unguroaicelor din ArdealMod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade C. Ungeti cu unt o forma termorezistenta dreptunghiulara si tapetati-o cu hartie de copt.
Cu ajutorul unui mixer bateti putin untul (care este la temperatura camerei) pana se omogenizeaza si apoi adaugati zaharul brun, zaharul pudra si mixati bine pana se omogenizeaza totul. Adaugati ouale unul cate unul si le incorporati bine. Apoi puneti faina, praful de copt, laptele, cafeaua si nucile. Incorporati bine totul.
Turnati in forma termorezistenta si bagati la cuptor timp de 70 minute. Puteti incerca daca este gata cu scobitoarea. Daca o bagati in centru si iese curata, atunci blatul este gata. Se raceste putin si apoi se rastoarna pe un suport pentru a se raci complet.
Pentru crema, puneti untul intr-un bol si mixati-l bine. Apoi adaugati zaharul, cafeaua si Amaretto si mixati pana se omogenizeaza bine totul. Pana se raceste blatul, puneti crema la frigider.
Pana se raceste blatul, pregatiti si glazura. Puneti intr-un vas ciocolata, untul si cafeaua si amestecati pana se topeste untul si ciocolata. Lasati sa se raceasca putin pana incepeti sa montati prajitura.
Dupa ce s-a racit, taiati blatul pe orizontala in 2 straturi. Puneti stratul de baza pe un platou, insiropati cu cele 2, 3 linguri de cafea ambele parti si apoi adaugati crema de unt si cafea. Puneti si celalalta parte din blat si apoi turnati glazura de ciocolata. Ornati cu bucati de nuci.
Bagati la frigider inainte de servire.
Prăjitura Fanta, rețeta celui mai gustos desert. Un adevărat răsfăț pentru papilele gustative