Copilăria la tine în farfurie. Cea mai bună rețetă de supă de găluște. Ce carne trebuie să folosești ca să aibă acel „gust ca la bunica”

Copilăria la tine în farfurie. Cea mai bună rețetă de supă de găluște. Ce carne trebuie să folosești ca să aibă acel „gust ca la bunica”

Ingrediente pentru supă de găluște cu carne de curcan500 g carne de curcan (preferabil piept sau pulpe dezosate)2 morcovi mari1 ceapă1 păstârnac (opțional, pentru un gust mai aromat)1 țelină mică2 frunze de dafinSare și piper după gust1 lingură de ulei sau unt2-3 linguri de făină pentru găluște1 ou2-3 linguri de griș (pentru consistența ideală a găluștelor)1/2 legătură de mărar proaspăt (pentru decor și aromă)1/2 legătură de pătrunjel proaspăt (pentru decor)Cum se preparăÎncepe prin a spăla bine carnea de curcan și a o tăia în bucăți mai mari. Pune-o într-o oală mare cu apă rece și las-o să fiarbă la foc mic. În momentul în care apa începe să fiarbă, îndepărtează spuma care se formează deasupra pentru a obține o supă limpede.După ce ai îndepărtat spuma, adaugă în oală morcovii curățați și tăiați rondele, țelina și păstârnacul tăiate cubulețe, ceapa întreagă (pentru a o scoate mai târziu) și frunzele de dafin. Lasă-le să fiarbă împreună la foc mic, până când carnea de curcan devine fragedă și legumele sunt bine fierte. Aproape de final, adaugă sare și piper după gust.Într-un bol, bate oul și adaugă făina treptat, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Adaugă grișul și un praf de sare. Compoziția trebuie să fie destul de densă, astfel încât să poți forma găluște mici cu mâna sau cu o lingură. Dacă îți place să ai găluște mai pufoase, poți adăuga o linguriță de praf de copt sau un strop de apă minerală.

Citește continuarea aici.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *