Furnicile din specia invazivă Tapinoma magnum, originară din regiunea mediteraneană, se răspândesc până în nordul Germaniei, la Köln și Hanovra, a declarat expertul în furnici Manfred Verhaagh de la Muzeul de Istorie Naturală din Karlsruhe.„Supercoloniile lor au de la câteva sute de mii la milioane de indivizi”, a avertizat el, fiind mult mai mari decât coloniile altor specii de furnici.
Invazia speciei Tapinoma magnum și formarea coloniilor sale amenință clădirile și infrastructura tehnică din landul Baden-Württemberg și din alte regiuni ale Germaniei, au declarat oamenii de știință.
Amestecul cu care un fermier a reușit să scape de coropișnițele din grădină. Conține ingrediente ieftine, care se găsesc peste totÎn orașul Kehl, de exemplu, au existat deja întreruperi de curent și de internet cauzate de furnici, scrie Agerpres. Această specie de furnică a fost observată și în alte părți ale Europei, cum ar fi Franța și Elveția.
Oamenii de știință și autoritățile germane colaborează acum pentru prima dată în cadrul unui proiect pentru a stopa înaintarea acestor insecte.Tapinoma magnum nu a fost deocamdată clasificată în mod oficial ca fiind o specie invazivă, deoarece nu prezintă încă un risc suficient de mare pentru ecosistemele locale.Secretarul de stat pentru mediu din landul Baden-Württemberg, Andre Baumann, a declarat că el consideră totuși că specia Tapinoma magnum este un „dăunător”, chiar dacă aceasta nu este încă etichetată ca atare din punct de vedere legal.
Invazie de căpușe în România! Veterinarii avertizează că insectele parazite au apărut mai devreme