Plantele care țin gândacii de bucătărie la distanță. Trebuie să le ai în ghivece pentru a scăpa de insectele nedorite

Plantele care țin gândacii de bucătărie la distanță. Trebuie să le ai în ghivece pentru a scăpa de insectele nedorite

Menta

Mirosul intens și revigorant al mentei este de-a dreptul insuportabil pentru majoritatea gândacilor, în special cei de bucătărie. Uleiurile volatile din frunzele de mentă acționează ca un repelent natural, ținând insectele la distanță fără a fi nevoie de substanțe toxice.

Cum o folosești: Plantează menta în ghivece pe pervazul ferestrelor sau în apropierea ușilor. Poți, de asemenea, să zdrobești câteva frunze proaspete și să le pui în zonele vulnerabile ale casei (colțurile dulapurilor, sub chiuvetă, lângă coșul de gunoi). Alternativ, poți prepara un spray cu infuzie de mentă și apă, pe care să-l pulverizezi în jurul casei.

Busuiocul

Cu un parfum puternic și o aromă aparte, busuiocul nu este doar un ingredient delicios în bucătărie, ci și o plantă cu proprietăți repelente. Gândacii, țânțarii și muștele ocolesc această plantă, făcând din ea un aliat de nădejde împotriva invaziilor din sezonul cald.

Cum îl folosești: Ține ghivece cu busuioc în bucătărie și în apropierea ferestrelor. Pentru un efect mai puternic, frunzele pot fi frecate ușor între degete pentru a elibera uleiurile esențiale. De asemenea, un mic buchet de busuioc uscat poate fi atârnat în zonele problematice ale casei.

Lavanda

Cunoscută mai ales pentru efectul ei calmant și parfumul delicat, lavanda are și o proprietate mai puțin cunoscută: alungă insectele, inclusiv gândacii, moliile și păduchii de plante. Uleiurile esențiale conținute în flori sunt respingătoare pentru o gamă largă de dăunători.

Cum o folosești: Plantează lavandă în grădină sau în jardiniere, în apropierea ferestrelor. Poți usca florile și să le pui în săculeți din bumbac pe care să-i așezi în sertare, dulapuri sau cămară. Uleiul esențial de lavandă, diluat în apă, poate fi folosit și el ca spray natural împotriva gândacilor.

Cum să stimulezi înflorirea mușcatelor și la ce temperatură se scot afară. Trucul care te va ajuta să ai cele mai frumoase flori până toamna târziu

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *