Câte ouă se pun, de fapt, în aluatul cozonacului moldovenesc. Secretul care îi oferă o textură fină și un gust aromat

Câte ouă se pun, de fapt, în aluatul cozonacului moldovenesc. Secretul care îi oferă o textură fină și un gust aromat

Cel mai important detaliu în rețeta cozonacului moldovenesc sunt ouăle. Există o regulă de aur pentru aluatul său, respectiv numărul de ouă folosite. Odată ce respecți acest pas, preparatul tău va avea o textură fină, o culoare densă și un gust unic.

Ei bine, tot ce trebuie să știi este că la fiecare kilogram de făină se folosesc nici mai mult, nici mai puțin de 10 gălbenușuri. Iată cum arată rețeta autentică pentru prepararea a doi cozonaci moldovenești.

Lista de ingrediente:

-1 kg de făină de calitate superioară

-10 gălbenușuri

-250 g zahăr

-500 ml lapte integral

-200 g unt gras (82%)

-50 ml ulei

-50 g drojdie proaspătă

-1 lingură rasă de sare

-coaja rasă de la 1 lămâie și 1 portocală

-1 linguriță de extract de vanilie

Citește continuarea aici.

-esență de rom

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *