Cum poți prepara ficatul de miel. Sfaturi pentru a-l înfrăgezi și a obține cel mai gustos preparat, bogat în vitamine

Cum poți prepara ficatul de miel. Sfaturi pentru a-l înfrăgezi și a obține cel mai gustos preparat, bogat în vitamine

Valorile nutritive ale ficatului de miel

Ficatul de miel este foarte bogat în minerale și vitamine, dar și în colesterol și poate fi greu de digerat, dacă ai un stomac mai sensibil. Cu toate acestea, ficatul de miel pregătit dietetic nu îngrașă! În plus, el conține cantități mari de vitamine, acizi benefici și minerale, pe care nu le găsești în concentrația respectivă nici în ficatul de porc, nici în cel de pui.

Ficatul de miel combate anemia, astenia de primăvară și ajută sistemul imunitar. El este o sursă excelentă de proteine și ajută la fabricarea de celule roșii. Este benefic pentru circulația sângelui, echilibrează cantitatea de hemoglobină din sânge și contribuie la o rată normală de coagulare a sângelui. Consumat regulat, el previne apariția accidentelor vasculare, într-o dietă sănătoasă, cu un aport bogat de vitamine și minerale.  

Ce preparate pot fi gătite din ficat de miel

Românii iubesc drobul din ficat și organe de miel pe care îl pregătesc în mod tradițional de Paște. Dar ficatul de miel poate fi consumat fript pe grătar, alături de salate de verdețuri și ceapă, sau poate fi folosit în tocănițe cu multă ceapă, ardei gras și roșii.

Tot din ficat de miel se poate prepara un pateu de casă savuros, dar se adaugă unt și gălbenușuri fierte, ceea ce ridică nivelul de colesterol și trebuie consumat cu măsură.

Ficatul de miel la tigaie se poate combina cu ardei copt și sosuri de roșii dulci sau picante.

Ficatul fript pe grătar, presărat cu un strop de piper și cu mujdei de usturoi se consumă cu mămăligă caldă, fiind unul dintre cele mai savuroase preparate pe care le gătesc adesea ciobanii la Sărbătorile Pascale.

Cum să gătești ficatul de miel să fie moale și delicios

Cumpără întotdeauna ficat de miel proaspăt, cu un aspect sănătos și lucios. Îndepărtează pielițele și spală bine cu apă rece. Apoi ține ficatul de miel câteva ore în zer sau în lapte acru. Cu aceste două soluții simple, vei obține un ficat moale, fraged, care se va păstra delicios și catifelat la interior, chiar dacă îl gătești pe grătar sau la tigaie.

O marinată eficientă pentru ficatul de miel se poate face din:

Zeama proaspătă de la o lămâieVin albBoabe de piper2 – 3 foi de dafinO linguriță sau două de miere

Cu această marinată, în care ții ficatul peste noapte, vei obține un gust delicios și vei putea folosi ficatul fript, tăiat fâșii, la diverse salate de primăvară cu ridichi, ceapă verde, salată și mărar proaspăt.

Cu ce poate fi combinată salata de boeuf. Preparate care se potrivesc perfect pentru masa de Paște

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *