Tort cu blat de cacao. Un desert ideal pentru masa festivă de Paște

Tort cu blat de cacao. Un desert ideal pentru masa festivă de Paște

Tort cu blat de cacao

Ingrediente blat: 5 ouă, 110 gr făină, 150 gr zahăr, 40 gr cacao.

Ingrediente cremă:

 600 gr.smântina,

5-6 linguri zahăr pudră,

1 plic zahăr vanilat,

vişine în suc propriu (1 borcan de 600 gr.)

1-2 banane.

Vom avea nevoie de un vas în care vom pune ouăle împreună cu zahărul. Batem ouăle reci, nicidecum de temperatura camerei. Mixăm compoziția la viteză mare 7-10 minute. Atunci vom fi siguri ca ouăle sunt bătute bine.

Cernem praful de cacao. Nu vom folosi mixerul, ci telul. Vom amesteca cu telul compoziţia de jos în sus. Vom observa în amestec puncte mici de cacao, dar amestecând cu telul uşor se vor descompune. Puteţi amesteca cacaoa cu făina,după care o vom cerne şi o vom pune în compoziţia din ouă.

Presurăm cu sita făina cernută în 3 ( chiar 4 )reprize și amestecăm uşor de sus în jos

 Aluatul îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie mai sus de înălțimea tavei (18 cm, se poate si de 20 cm, dar nu va fi atât de înalt). Scuturăm ușor tava. Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 25- 30 min.

Depinde foarte mult de cuptor. Verificăm pandișpanul cu o scobitoare. După ce pandispanul este gata, lăsăm ușa cuptorului puțin deschisă. După ce pandispanul s-a răcit, îl învelim în peliculă alimentară și îl punem în frigider ( în așa fel devine mai umed) sau îl putem folosi după ce s-a răcit complet.

Crema

Adăugăm în smântâna grasă de casă zahărul pudră, zahărul vanilat şi batem cu mixerul pînă obţinem o cremă solidă.Putem folosi şi smîntînă din comerţ de 20-25% grăsime,dar neapărat vom folosi şi întăritor pentru smântână.

Asamblăm tortul. Foile le însiropăm cu sucul de la vişine,astfel tortul va fi umed şi nu înecăcios.Punem între blaturi cît mai multe vişine şi alte fructe.Vom avea ca rezultat un tort cu o bombă de vitamine.

Tortul asamblat îl punem imediat în frigider pe o noapte. A doua zi îi putem bucura pe cei dragi cu o felie de tort natural,de casă,o felie de tort gustos şi cu dulci amintiri de mamă,de casă şi de copilărie.

Chec cu lămâie, un desert foarte rapid și aromat. Perfect pentru zilele de sărbători

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *