Fructul care ajută digestia. De ce NU trebuie să lipsească de pe mesele copioase de Paște

Fructul care ajută digestia. De ce NU trebuie să lipsească de pe mesele copioase de Paște

Ananasul, fructul ideal pentru digestie

Medicii susțin că ananasul este o sursă bogată în bromelaină, un complex de enzime care îmbunătățește digestia și are rolul de a descompune proteinele pe care le consumăm. Important de menționat este și faptul că bromelaina are efect antiinflamator și contribuie la reducerea inflamației din corp, cât și a disconfortului gastric.

Consumul regulat de ananas nu se recomandă tuturor, ci doar persoanelor care se confruntă cu indigestie sau balonare, fiind un diuretic ideal care împiedică asimilarea grăsimilor rele. Specialiștii recomandă consumul de ananas, în special după mesele consistente, ajutând persoanele care se confruntă cu un tranzit intestinal lent, scrie doc.ro.

Totuși, trebuie să ținem cont de faptul că acest fruct nu trebuie consumat excesiv, deoarece poate avea efecte negative asupra organismului. De regulă, pentru îmbunătățirea digestiei, o felie de ananas este suficientă după masă.

Medicii atrag atenția și asupra faptului că ananasul la conservă nu este cea mai bună alegere, ci mai degrabă ar trebui să optăm pentru fructul proaspăt. Mai mult, în cazul în care facem exces de mâncare, acesta ar putea să nu aibă efecte. În acest sens, indicat ar fi să ne asigurăm că pe lângă preparatele copioase de Paște, consumăm salate și legume în stare proaspătă.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *