Cât timp rezistă ouăle de Paște în frigider. Ce se întâmplă dacă mănânci ouă vechi

Cât timp rezistă ouăle de Paște în frigider. Ce se întâmplă dacă mănânci ouă vechi

Experții spun că ouăle de Paște pot fi păstrate în frigider pentru o perioadă de 7 până la 10 zile, iar pentru a preveni absorbția mirosurilor și pentru a le menține proaspete, acestea trebuie ținute într-un recipient închis sau într-o cutie specială. 

Dacă coaja ouălor este inactă, acestea vor rezista mai mult decât ouăle decojite. Mai mult este recomandat ca, după Paște, să verifici periodic ouăle pentru a te asigura că nu au semne de deteriorare.

Iată cum îți dai seama dacă ouăle fierte pentru Paște sunt încă bune de mâncat: 

Testul apei

Un mod simplu de a verifica dacă ouăle fierte sunt încă proaspete este să le pui într-un vas cu apă. Dacă ouăle plutesc, este semn că au început să se strice și nu mai sunt sigure pentru consum. Ouăle proaspete se vor scufunda și vor rămâne orizontale.

Mirosul

După decojirea oului, mirosul ar trebui să fie neutru. Dacă observi un miros puternic de sulf sau unul neplăcut, este semn că oul s-a deteriorat și nu trebuie consumat.

Aspectul și textura

Verifică dacă gălbenușul și albușul sunt ferme și uniforme. Dacă oul are o consistență ciudată sau culoare neuniformă, este mai bine să nu îl consumi.

Atenție! Medicii avertizează că ouăle fierte vechi pot deveni un teren propice pentru dezvoltarea bacteriilor, cum ar fi Salmonella, care poate provoca intoxicații alimentare. Consumul de ouă alterate poate duce la simptome precum greață, dureri abdominale, diaree și febră.

Mai mult, ouăle vechi pot avea o textură neplăcută și un gust modificat, ceea ce le face mai greu de digerat.

Iată cum să păstrezi ouăle fierte de Paște pentru o perioadă mai lungă: 

Depozitează-le în frigider

Asigură-te că ouăle sunt păstrate într-un recipient etanș sau într-o cutie specială. Dacă le lași în coajă, acestea vor rezista mai mult și vor rămâne proaspete pentru o perioadă mai lungă.

Nu descoji ouăle înainte de a le consuma

Coaja protejează oul și ajută la menținerea prospețimii acestuia. Dacă descojești ouăle prea devreme, ele se vor deteriora mai rapid.

Verifică ouăle înainte de a le consuma

Chiar dacă sunt păstrate corect, este important să verifici ouăle înainte de a le mânca. Dacă observi orice semn de deteriorare, ar trebui să le arunci.

Păstrează ouăle fierte într-un loc răcoros

Temperatura din frigider trebuie să fie constantă pentru a preveni proliferarea bacteriilor. Asigură-te că frigiderul funcționează corespunzător și că ouăle sunt depozitate la temperatura adecvată.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *