Leacul perfect pentru mahmureală, dezvăluit de Horia Vîrlan. Cum se prepară ciorba de potroace, ideală în zilele de după sărbători

Leacul perfect pentru mahmureală, dezvăluit de Horia Vîrlan. Cum se prepară ciorba de potroace, ideală în zilele de după sărbători

Această rețetă, simplă și gustoasă, conține tot ce ai nevoie pentru a combate efectele neplăcute ale exceselor, fiind soluția ideală pentru a începe ziua cu dreptul după petreceri sau mese îndelungate.

„Anul acesta m-am horărât să fac ciorbă de potroace. Am un curcan mare de la țară. Ciorba de potroace o fac din aripi, pe care le tai bucăți mici cu satârul, ca să fiarbă bine, și o parte din spinare. Pe spate există două căușe unde este carne moale numită medalion. O scot, o tai bucăți și le pun și pe alea. O să fierb și pipota curcanului. Fierb totul la temperatură joasă. Când începe să facă spumă, spumez cu mare grijă. E foarte important să spumăm supa care fierbe, pentru a fi foarte clară la final. Cu o pensulă și un pic de apă șterg marginea oalei, pe care se depune mizerie care se întărește și se arde pe oală.

După vreo oră jumate – o oră și 45 de minute (în cazul curcanului n.r.) e momentul să aduc zarzavatul: ciorbă, morcov, albitură, le tai cubulețe și las să fiarbă bine-bine. După ce au fiert și ele, adaug și zeama de varză fiartă separat în prealabil. O dreg cu leuștean și puțin pătrunjel și asta este ciorba de potroace. Nu pun toate măruntaiele, ci doar pipota. Așa o facem noi. În zona Moldovei se pune și mărar, alții adaugă și un pic de smântână”, a dezvăluit Horia Vîrlan la Click! Live.

Acest preparat alungă mahmureala și strigoii. Cum arată delicatesa pierdută a bucătăriei românești, cu origini otomane și renume interbelic

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *