Rețete delicioase pentru resturile de salată de boeuf rămase de la masa de sărbători. Rezultatele sunt uimitoare

Rețete delicioase pentru resturile de salată de boeuf rămase de la masa de sărbători. Rezultatele sunt uimitoare

Resturile de salată boeuf pot fi transformate în numeroase preparate gustoase și inovatoare! Iată câteva sugestii pentru a le folosi și a le valorifica în mod creativ, fără a le arunca:

Sandvișuri sau wrap-uri

Poți folosi salata boeuf ca umplutură pentru un sandwich sau un wrap. Adaugă frunze de salată verde, o felie de brânză sau puțin muștar pentru un prânz rapid, savuros și ușor de preparat.

Tartine sau bruschete

Așază salata pe felii de pâine prăjită și decorează cu pătrunjel sau mărar proaspăt. Este o gustare excelentă sau un aperitiv elegant pentru orice ocazie.

Chiftele reci (aperitiv)

Amestecă resturile de salată cu puțin pesmet și un ou, formează chiftele și lasă-le la frigider. Nu e nevoie să le prăjești neapărat; sunt ideale ca gustare rece și crocantă.

Cea mai mare greșeală pe care o fac românii la masa de Paște. Ce atenționare face nutriționistul Mihaela Bilic

Umplutură pentru ouă

Dacă mai ai ouă fierte, scoate gălbenușurile și umple albușurile cu salată boeuf. Se aseamănă cu ouăle umplute, dar cu un plus de savoare.

Plăcintă sărată (tip quiche)

Folosește resturile ca umplutură pentru o tartă sărată: întinde un aluat simplu (fie făcut acasă, fie cumpărat), toarnă compoziția și coace la cuptor. În cazul în care umplutura e prea moale, adaugă puțin pesmet sau un ou pentru consistență.

Crochete pane

Formează bile sau bastonașe din salata rămasă, trece-le prin făină, ou și pesmet, apoi prăjește-le rapid. Rezultatul va fi o gustare crocantă și diferită.

Tartine cu salată boeuf

Ingrediente:

felii de pâine prăjită (baghetă, pâine integrală, crackers etc.)salată boeuf rămasăopțional: castraveți murați feliați subțire, pătrunjel proaspăt, măsline

Mod de preparare: Prăjește ușor feliile de pâine pentru o textură crocantă. Așază câte o lingură de salată pe fiecare felie. Decorează cu o felie de castravete murat sau o măslină și un pic de pătrunjel. Servește rece – perfect ca aperitiv.

Ce trebuie să faci dacă ai mâncat prea mult la masa de Paște. Trucurile simple care te vor ajuta să revii în formă

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *