Este vorba despre ceaiul de podbal, o plantă medicinală care deși nu este la fel de cunoscută precum mușețelul sau menat are o tradiție îndelungată.
Încă din antichitate această plantă este extrem de apreciată și folosită pe scară largă în medicina tradițională. Frunzele de podbal încă pot fi culese de lângă râuri și izvoare și au proprietăți uimitoare.
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru recomandă consumul de ceai de podbal înainte de sosirea verii, deoarece protejează organismul în totalitate.
„Când iese, primăvara, prima e floarea galbenă și abia după aceea frunzulițele. E foarte bun și ar fi bine să ne luăm să facem ceai din el. Se face ceaiul simplu, o lingură cu vârf la un pahar de apă. Se pune în apă și se acoperă o oră. Trebuie să stea acoperit, infuzie”, a explicat Lidia Fecioru.
Ca să prepari acest ceai minune trebuie să folosești o lingură cu vârf de frunze uscate la un pahar de apă. Amestecul se lasă la infuzat, iar cu 30 de minute înainte de masă, pe stomacul gol, ceaiul poate fi consumat.
Lidia Fecioru susține că acest ceai contribuie la reținerea lichidelor în organism și are un efect antibacterian, dar și antiviral, iar gustul e unul cât se poate de dulce.
„Este nemaipomenit. E și antibacterian și antiviral, așa că îl putem folosi fără probleme. E foarte bun, dulceag, nu e amar”, a mai adăugat bionergoterapeutul.