Pericolul din cafeaua 3 în 1. Ingredientele nocive din băutura pe care mulți o consumă zilnic

Pericolul din cafeaua 3 în 1. Ingredientele nocive din băutura pe care mulți o consumă zilnic

Cafeaua instant, ușor de pregătit cu doar un strop de apă fierbinte, e departe de a fi cea mai sănătoasă băutură. 

Fie că e vorba de celebrele pliculeţe “3 în 1” sau variantele de cappuccino ori frappe la plic, toate sunt o mare sursă de E-uri. În plus, sortimentele „3 în 1” sunt de obicei pline de zahăr și alte ingrediente adăugate, care pot avea efecte negative asupra sănătății pe termen lung. Să analizăm mai detaliat fiecare ingredient în parte și riscurile pentru sănătate asociate cu acestea:

1. Zahăr: Majoritatea sortimentelor de cafea 3 în 1 au un conținut ridicat de zahăr, în jur de 50%. Consumul excesiv de zahăr poate duce la creșterea nivelului de glucoză din sânge, creșterea riscului de diabet zaharat de tip 2, creșterea în greutate, creșterea inflamației și creșterea riscului de boli cardiovasculare.

Ce trebuie să faci cu cafeaua pentru a-și păstra aroma. Secrete dezvăluite de barista. Toată lumea ar trebui să facă asta

2. Sirop de glucoză: Siropul de glucoză este un indulcitor adăugat care poate avea un conținut ridicat de calorii și poate crește nivelul de zahăr din sânge. Consumul excesiv de sirop de glucoză poate contribui la creșterea în greutate și la apariția anumitor afecțiuni metabolice.

3. Ulei vegetal hidrogenat: Uleiurile vegetale hidrogenate sunt adesea utilizate pentru a conferi consistență și textură produselor alimentare. Acestea conțin acizi grași trans, care sunt cunoscuți pentru a crește nivelul de colesterol „rău” (LDL) și de a reduce nivelul de colesterol „bun” (HDL), crescând astfel riscul de boli cardiovasculare.

4. Corectori de aciditate (fosfați): Corectorii de aciditate pot fi utilizați pentru a echilibra pH-ul produselor alimentare, dar un consum excesiv de fosfați poate conduce la tulburări metabolice, cum ar fi problemele renale și ose. Un exces de fosfați poate perturba echilibrul calciu-fosfor din organism.

5. Proteină din lapte: Proteina din lapte este adăugată pentru a oferi un anumit conținut de lapte în băutură. Totuși, persoanele cu intoleranță la lactoză sau alergie la proteina din lapte ar trebui să fie vigilente și să evite consumul de cafea 3 în 1 care conține acest ingredient.

Cu ce poți să înlocuiești cafeaua. Băutura energizantă care poate fi consumată la orice oră

6. Sare: Adăugarea de sare în cafeaua 3 în 1 poate crește conținutul de sodiu al băuturii, ceea ce poate avea un impact negativ asupra tensiunii arteriale și sănătății sistemului cardiovascular.

7. Emulgatori: Emulgatorii precum mono și digliceridele acizilor grași sunt aditivi alimentari folosiți pentru a menține consistența produselor alimentare. Consumul excesiv de emulgatori poate avea efecte negative asupra florei intestinale și sănătății intestinale.

8. Arome și antiaglomeranți (celebrele E-uri): Aromele și antiaglomeranții sunt adesea adăugați pentru a îmbunătăți gustul și textura cafelei 3 în 1. Despre toxicitatea acestor ingrediente s-au făcut numeroase studii, care trag un semnal de alarmă cu privire la pericolul asupra sănătății.  Un studiu recent al Clinicii de Oncologie din Düsseldorf – Germania, despre efectele aditivilor alimentari asupra organismului uman, a ierarhizat o serie de compuşi toxici sau cancerigeni. Aproape toţi aceşti compuşi pun într-un real pericol organismul.

Care sunt băuturile care pot duce la deshidratare. Ce lichide trebuie consumate cu moderație

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *