Dovleacul este perfect pentru mâncăruri sărate sau pentru deserturi aromate. Dacă nu ai mai folosit niciodată dovlecei proaspeți în rețetele tale, s-ar putea să fii confuză cu privire la soiul pe care ar trebui să-l alegi. Pentru gătit se recomandă dovlecii de zahăr, cunoscuți drept dovleci plăcintari.
Cum alegi cel mai bun dovleac pentru copt
Dovleacul copt rămâne vedeta sezonului de toamnă. Pentru rețetele de dovleac copt poți alege atât dovleac turcesc, cât și dovleac plăcintar sau orice alt soi cu pulpa portocalie.
Toate aceste soiuri sunt aromate, având mici diferențe de grad de dulceață. Specialiștii recomandă să alegi dovlecii cu coaja cât mai netedă, fără urme de tăieturi sau zgârieturi adânci, fără să aibă porțiuni moi. Încearcă să iei dovleacul în mână pentru a te asigura că este suficient de greu.
Dovleacul perfect pentru copt trebuie să aibă o culoare aprinsă, galben spre portocaliu. Pe lângă dovleacul plăcintar, poți să-l alegi și pe cel ghindă.
Dovleacul ghindă are coaja verde cu nuanțe de portocaliu, miezul său este de un portocaliu intens și este ideal pentru rețetele de deserturi.
Dovlecii copți sunt ideali pentru un desert simplu și rapid. În plus, aceștia au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Dovleacul opt aduce un aport important de vitamina A, C și antioxidanți. Dovleacul este bogat, de asemenea, în fibre, potasiu și magneziu.
Dovlecii au fost folosiți încă din cele mai vechi timpuri ca plante medicinale pentru a trata inflamația din organism și nu numai.
Nutriționiștii spun că dovlecii au un conținut scăzut de calorii. Dovlecii plăcintari și cei ghindă conțin, de asemenea, polizaharide, un tip de fibre care pot împiedica creșterea glicemiei rapid după masă.
Mai mult, beta-carotenul și luteina sunt flavonoide care se găsesc în dovleci și care ajută la protejarea celulelor umane de efectele dăunătoare ale stresului oxidativ. Flavonoidele au fost studiate pentru rolul lor posibil în inhibarea celulelor canceroase.
Cum prepari cel mai bun dovleac copt după rețeta turcească
Pentru această rețetă vei avea nevoie de câteva ingrediente simple, dar și de puțină răbdare. Alege mai întâi ingredientele
Citește continuarea aici
Cum să te hidratezi în anotimpul rece, fără să bei apă. Ai grijă de organismul tău