Registrul Auto Român explică tot ce trebuie să știm despre anvelopele de iarnă

Registrul Auto Român explică tot ce trebuie să știm despre anvelopele de iarnă

 În prezent, conducerea unei mașini care nu este echipată cu anvelope de iarnă poate fi sancționată cu o amendă de până la 3.300 de lei, iar certificatul de înmatriculare vă va fi reținut de către poliție.

Pentru a evita astfel de situații, este important să știm ce anvelope montăm, când le montăm, dar și să fim atenți la gradul de uzură al acestora. Pentru început, legea nu a suferit modificări, astfel că toate anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M şi S sub forma M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele pentru folosirea pe perioada sezonului rece.

Când trebuie să montăm anvelopele de iarnă?

Potrivit Registrul Auto Român, nu există o perioadă stabilită în care trebuie utilizate anvelopele de iarnă, acestea fiind obligatorii atunci când autovehiculul circulă pe un drum public acoperit cu gheață, zăpadă sau polei. De asemenea, indiferent dacă folosiți o anvelopă dedicată pentru iarnă sau una all-season, puteți circula fără probleme pe drumuri acoperite cu zăpadă atâta timp cât anvelopele respectă cerințele în vigoare. Acestea trebui să prezinte inscripția M+S, M.S. sau M&S.

Totuși, este recomandat să montăm anvelope de iarnă pe mașini atunci când temperatura scade sub pragul de 7-8 grade Celsius. Acestea sunt concepute ca la o temperatură de sub 7-8 grade Celsius să rămână moi, spre deosebire de cele de vară, pentru a păstra aderența la carosabil.

Verificați profilul anvelopelor înainte de montare

Este foarte important ca anvelopele să aibă destul material pe profil sau pe calea de rulare. Chiar dacă mașina dumneavoastră este echipată cu anvelope de iarnă, dar acestea sunt tocite peste limita admisă, riscați aceleași amenzi precum cei ce circulă cu anvelope de vară. „Înainte de a monta anvelopele, vă recomandăm să verificați anul fabricației (DOT) și adâncimea profilului. Dacă anvelopele au o vechime de peste 4-5 ani, solicitați părerea unui specialist, care să observe dacă există urme specifice de uzură”, se arată în postarea făcută de Registrul Auto Român.

SURSA

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *