Tarta cu lămâie, deliciul care a înnebunit internetul. Ce ingrediente îi dau gustul atât de apreciat

Tarta cu lămâie, deliciul care a înnebunit internetul. Ce ingrediente îi dau gustul atât de apreciat

De asemenea, această tartă cu lămâie este ideală și pentru un prânz târziu sau o cină dulce. Textura ei crocantă și cremoasă o face să fie irezistibilă, iar gustul său intens de lămâie adaugă o notă proaspătă care contrabalansează perfect dulceața. Se poate servi rece, direct din frigider, făcând-o un tratament perfect pentru zilele calde de vară.

Prepararea ei nu necesită experiență culinară avansată. Cu doar câteva ingrediente simple și cu instrucțiunile corecte, oricine poate realiza această tartă delicioasă. Fie că ești un novice în bucătărie sau un bucătar experimentat, această tartă cu lămâie, care a devenit virală pe Tik Tok, este cu siguranță o adăugire delicioasă la orice masă.

Tartă cu lămâie, ingrediente:Pentru aluat:

250 g făină

125 g unt

70 g zahăr

un gălbenuș

50 ml apă sau lapte

un praf sare

Pentru cremă: 

● 2 ouă întregi plus un gălbenuș

● o lingură amidon alimentar

● 2 lămâi

● 100 g zahăr

● 50 g unt

● fructe, după gust

Mod de preparare:Pentru pregătirea aluatului, amestecați gălbenușul cu zahărul până devine o compoziție albicioasă, apoi adăugați apa sau laptele.Untul decupat în bucăți se așează deasupra făinii, se adaugă un strop de sare și se combină cu vârfurile degetelor, sfărâmând untul și încorporându-l în făină. Odată ce procesul de sablare este complet, se face un spațiu central unde se introduce amestecul de gălbenuș, zahăr și lapte, se începe uniformizarea și, după integrare, se modelează puțin pe o suprafață presărată cu făină. Ulterior, se rulează într-o foaie, se taie și se așează în formele de copt. Se lasă la copt aproximativ 10 minute.Pentru prepararea cremei, se combină într-un bain-marie, cu ajutorul unui tel, ouăle, gălbenușul și zahărul. Se adaugă coaja rasă de la două lămâi și apoi sucul filtrat. Se omogenizează și se lasă pe căldură aproximativ 2 minute.Se îndepărtează crema, se adaugă untul, se mixează bine și apoi se toarnă în tarte coapte. Se servesc cu fructe, conform preferințelor.”Nu renunțați la masa de seară!” Încă un mit alimentar, distrus de Mihaela Bilic. De ce este importantă cina

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *