De ce se pune bicarbonat de sodiu la mâncarea de fasole
În primul rand, bicarbonatul de sodiu este folositor daca fasolea iti provoaca gaze. In acest caz, este recomandat sa presari putin bicarbonat de sodiu peste boabele de fasole pe care le lasi la inmuiat.
Ideal este sa lasi fasolea la inmuiat timp de cateva ore, iar in acest fel boabele se vor rehidrata si se vor inmuia mai repede. De asemenea, mai poti adauga si putina sare.
Dupa ce ai inmuiat fasolea, aceasta va trebui clatita foarte bine inainte de a o pune la fiert. Asadar, pune boabele de fasole sub un jet de apa rece pentru a le clati cum trebuie.
Fasolea nu se va pierde niciodata in apa pe care ai folosit-o pentru inmuiat, asa ca mare atentie la acest aspect. Pe langa asta, trebuie sa mai stii ca sarea se va adauga doar la final.
Urmatorul pas va fi sa adaugi fasolea intr-o oala, dupa care sa pui apa proaspata. Apoi, pune si o lingurita cu bicarbonat de sodiu. In acest mod, vei grabi fierberea boabelor de fasole, asa ca iti vei scurta timpul pe care il petreci in bucatarie.
Foarte important! Nu este indicat sa folosesti mai mult de o lingurita cu bicarbonat de sodiu pentru ca intr-un final gustul mancarii se va schimba.
Vinete cu legume. O mâncare de post, foarte hrănitoare și gustoasăDe ce să pui chimen la fasole
Mâncarea de fasole este un aliment îndrăgit de toată lumea, însă, uneori poate crea disconfort, deoarece poate produce gaze și implicit balonare, ceea ce nu este foarte confortant.
Pentru a scăpa, însă, de acest disconfort, există un ingredient care te poate scăpa de această neplăcere. Este vorba despre chimen. Aceste semințe fac minuni în acest sens. Astfel că, pe lângă clasica metodă de a arunca prima apă în care s-a fiet fasolea, tot cu scopul de a nu crea balonare, puteți adăuga o jumătate de linguriță de chimen, în oala cu fasole.
Această metodă este folosită în bucătăria orientală și are cu adeavărat rezultate.