Multe persoane se bucură de o ceașcă de cafea dimineața, dar își pot crește riscul de probleme gastrointestinale dacă nu sunt atente. Tot mai mulți specialiști ne avertizează despre pericolele consumului de cafea sau a oricărui tip de băutură cu cofeină înainte de micul dejun.
De ce nu e recomandat să bei cafea pe stomacul gol
Cafeaua are un efect diferit la fiecare persoană. Pentru persoanele sensibile, consumul de cafea pe stomacul gol poate duce la indigestie sau la disconfort abdominal.
Ești înnebunită după cafea? Te expui riscului unei boli, avertizează experții
Cu toate acestea, specialiștii spun că în general este sigur să bei cafea înainte de micul dejun. Majoritatea oamenilor nu ar trebui să aibă probleme cu consumul de cafea pe stomacul gol, spun specialiștii.
Totuși, cafeaua pe stomacul gol poate crește nivelul de acid din stomac. În timp ce unii omani pot eperimenta dinsconfrot, pentru populația generală, nu există dovezi care să ateste că această băutură poate duce la apariția durerilor.
Cafeaua poatea avea o serie de efecte asupra sistemului gastrointestinal. Cofeina din cafea este o atracție principală pentru persoanele care consumă această băutură dimineața, dar acea cofeină poate duce la indigestie sau reflux pentru anumite persoane. Cofeina în sine poate provoca slăbirea esofagului inferior sau o relaxare a sfincterului esofagian inferior, care este „ușa” dintre esofag și stomac.
Cofeina nu numai că slăbește bariera dintre esofag și stomac, dar cafeaua stimulează producția de acid gastric, arată studiile. Această combinație poate duce la refluxul acidului. Oamenii experimentează de obicei arsuri la stomac.
Cum poți prepara cafeaua în stil american. Ingredientul secret care poate schimba aroma acestei băuturi atât de popularăCe probleme pot apărea pentru persoanele cu un stomac sensibil
Există unele probleme pronunțate care pot apărea la persoanele sensibile. În primul rând, aciditatea cafelei ar putea fi o problemă pentru multe persoane. Cafeaua are un pH de aproximativ cinci, iar stomacul are un PH de patru.
Citește continuarea aici