Utilizatorii rețelelor de socializare vorbesc despre modul în care hormonul stresului, cortizolul, poate face ca obrajii și pleoapele să se umfle. Personale din online susțin că fenomenul „moon face” este tot mai răspândit, iar acest lucru se observă și în noul trend de pe TikTok.
Efectul de „moon face” poate fi cauzat de stres
Pe măsură ce oamenii încearcă să facă față provocărilor moderne, stresul constant poate deveni o realitatea a societății în care trăim astăzi. Specialiștii sunt de părere că stresul își va lăsa amprenta asupra chipului tău într-un timp relativ scurt.
„Fața ta este ca o lună plină, poate fi foarte circular. Poate părea umflată și inflamată. Este din cauza cortizolului ridicat, a stresului crescut. Obrajii se umflă și fața arată ca un balon”, a spus o utilizatoare din mediul online.
Specialiștii susțin că stresul cronic poate duce la niveluri crescute de cortizol în organism. Aceste niveluri pot schimba aspectul feței, susțin specialiștii. Retenția de lichide se poate datora multor cauze, de la dietă până la afecțiuni medicale, cum ar fi bolile de rinichi.
Unele medicamente eliberate pe bază de rețetă pot duce, de asemenea, la retenție de lichide. Toate aceste aspect duc în timp la apariția efectului de „moon face”.
Specialiștii de la CNN sunt de părere că efectul de „moon face” este un produs secundar al sindromului Cushing, o afecțiune în care organismul are niveluri extrem de ridicate de cortizol. Pe lângă fața rotunjită, sindromul Cushing poate provoca creșterea în greutate, apariția grăsimii în jurul gâtului și nu numai.
Uleiul de ricin este secretul unui păr sănătos, spun specialiștii. Cum îl poți adăuga în rutina ta de beautyCe impact are stresul asupra feței
În timp ce nivelurile de cortizol din stresul zilnic crescut ar putea să fie motivul pentru efectul de „moon face”, cortizolul poate afecta pielea în multe alte moduri.
Hormonii de stress, cum ar fi cortizolul, pot declanșa erupții la nivelul pielii. Totodată, acești hormoni accelerează îmbătrânirea tenului și exacerbează afecțiunile pielii, cum ar fi eczema și psoriazisul, potrivit specialiștilor.
Citește continuarea aici