Reteța perfectă de post: sarmale orientale

Reteța perfectă de post: sarmale orientale

Sarmale orientale! Reteța perfectă de post

Cu toții ne bucurăm de sarmalele tradiționale de post, umplute cu orez și legume. Aceste sarmale orientale aduc o notă aparte datorită stafidelor și mirodeniilor din compoziție.

Ingrediente: 1 varză murată (1,5 kg), 300 g orez, 1 ceapă, 2 linguri pastă de tomate, 50 g stafide, 200 ml suc de roșii, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță boia iute, 1 linguriță chimion pudră, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură mărar, sare, piper.

Mod de preparare

Spală varza și alege foile mari și subțiri. Dacă sunt prea mari, taie-le în două. Miezul verzei îl tai fideluță și îl pui la baza vasului în care vei fierbe sarmalele.

Taie ceapa mărunt și călește-o în ulei câteva minute, până devine sticloasă. Adaugă orezul spălat, toarnă 200 ml apă, pune pasta de tomate, stafidele, boiaua dulce și iute, chimionul și asezonează cu sare și piper, după gust. Lasă să fiarbă până ce este absorbită toată apa, adaugă verdețurile tocate și lasă la răcit.

Ia câte o lingură din această compoziție, așează pe foile de varză și formează sarmale lungi și subțiri. Aranjează-le în oală, toarnă sucul de roșii și apă cât să le acopere, apoi fierbe-le 30 de minute. Dă vasul la cuptor, la 180 °C, aproximativ o oră, până ce orezul și varza sunt complet gătite. Servește sarmalele calde sau reci.

Citește continuarea aici.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *